În județul Suceava

Circulația virusului AH1N1 a devenit intensă

Reprezentanții DSP atrag atenția că virusul gripei porcine “are transmitere susținută” și trebuie să ne luăm măsuri de prevedere > Se recomandă populației să evite deplasările în Ucraina, unde virusul e mult mai răspândit > Cursurile la Seminarul teologic au fost suspendate timp de 7 zile

 

Circulația virusului AH1N1 a devenit “intensă” în județul Suceava, iar dacă până acum cazurile confirmate au fost mai mult la elevi, tineri și persoane care frecventează colectivități sau au avut contact cu străinătatea, în ultima perioadă s-a confirmat gripa porcină și la persoane izolate, pensionare, fără copii etc.

Șeful Compartimentului de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile de la Direcția de Sănătate Publică Suceava, dr. Valerian Morariu, a declarat ieri că Suceava este și ea acum printre localitățile unde “virusul are transmitere susținută” și că au apărut suspiciuni de boală și la personalul sanitar din Spitalul Județean Suceava, cazuri care sunt în curs de investigare. Dr. Morariu sfătuiește în continuare populația să evite deplasările în Ucraina, indiferent de durata lor, întrucât toți cei care s-au întors de acolo și s-au prezentat la medic cu infecții respiratorii au fost confirmați cu gripă nouă, simptomele acestora fiind mult mai “virulente” ca ale celorlalți pacienți diagnosticați cu gripă porcină. “Probabil că tulpina virusului a căpătat o virulență crescută prin ceea ce se cheamă pasaj interuman”, a spus dr. Morariu. De asemenea, el recomandă vizitatorilor care vin la bolnavii internați la Spitalul Județean să nu mai forțeze ușile și să respecte condițiile de carantină, impuse, de altfel, tuturor spitalelor din județ în contextul gripei porcine.

Au fost suspendate cursurile la Seminarul Teologic

Tot ieri, s-a luat decizia suspendării în totalitate a cursurilor la Seminarul Teologic “Mitropolitul Dosoftei” Suceava, timp de 7 zile, după ce 3 elevi de acolo au fost confirmați cu gripă nouă. Din aceeași cauză, închisă până pe 12 noiembrie va fi și Școala Creștină Filadelfia, unde până acum au fost confirmate 14 cazuri de elevi bolnavi. În schimb, au fost reluate cursurile la Colegiul Militar “Ștefan cel Mare de la Câmpulung.
Pentru a mai degaja Secția de boli infecțioase de la Spitalul Județean Suceava, conducerea DSP a luat decizia ca pacienții din județ care prezintă forme ușoare ale bolii și nu au nevoie de internare să fie tratați în secțiile de boli infecțioase ale spitalelor din județ, cu Tamiflu, medicament repartizat de la secția din Suceava. Activitatea acestor secții va fi coordonată de șefa Secției de boli infecțioase a Spitalului Județean, dr. Corina Stănescu.
Ultimele 5 cazuri de gripă porcină din județ au fost confirmate sâmbătă de Institutul Cantacuzino din București, printre care două eleve de la Liceul “Ion Luca” din Vatra Dornei care au fost în excursie în Republica Moldova, dar ele s-au izolat la domiciliu de cum au venit. Numărul total al cazurilor confirmate clinic și epidemiologic în județul Suceava s-a ridicat la 32.
Unul dintre cazurile confirmate în ultima perioadă este mai grav, fiind vorba de o femeie din Rădăuți – de unde sunt destule deplasări în Ucraina – care s-a adresat spitalului de acolo, acuzând probleme la plămâni. Ea a fost trimisă la Secția pneumologie de la Spitalul din Iași, a fost investigată, fiind confirmată prezența virusului AH1N1. Starea femeii este destul de gravă, ea având probleme respiratorii.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: