Vampiri și fantome la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”

Joi seara, pe data de 5 noiembrie, am asistat la Balul bobocilor de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” din Suceava. M-a întâmpinat un decor cu fantome și dovleci, vocea lui Michel Jackson cântând „Thriller” și gazde vampiri, tema fiind sărbătoarea de Holloween.

 

Ceea ce trebuie încă de la început spus este că vestita și, poate, supraapreciata criză și-a făcut (dar nu și simțit) prezența în organizarea acestui spectacol-concurs, deoarece, cu toate că sponsorii au fost puțini și au lipsit cântăreții cunoscuți cu care eram obișnuiți, elevii acestui colegiu au reușit să facă publicul, nu de puține ori, să râdă în hohote, să danseze și să aplaude.
Aspiranții la titlurile de „Miss” și „Mister” au avut de trecut de patru probe: prezentarea de ținute de zi și de seară (când am admirat pirați și doamne elegante ale saloanelor pariziene), o probă de dans finalizată cu o horă a prieteniei și, în cele din urmă, proba de cultură generală, cu întrebări tip grilă, se pare.
S-a cântat mult. Și s-a cântat live! Elevii Iulian Semenciuc, Ionuț Dobrea și formația „Select” au demonstrat că tinerii încă iubesc folclorul, ei primind aplauze și făcându-i pe spectatori să danseze.
Dar publicul a reacționat pozitiv și atunci când elevii Vlăduț Girigan și Olga Iusup, o tânără cu o voce superbă, au cântat o piesă hip-hop.
Elevii, deveniți politicieni într-o scenetă cu un titlu ce-l parafrazează pe Caragiale, „Eu cu cine votez?!”, au reușit să surprindă dezorientarea cetățeanului și indolența presupusului ales.
Ca invitați speciali, și-au făcut apariția pe scenă doi tineri care și-au relansat trupa numită „Deep System”.
Într-un final, s-au acordat și premiile: Alexandra Jude și Claudiu Jurcă au devenit „Miss și Mister Dance”, iar Mihaela Iordache și Andrei Nistor – Miss și Mister Boboc.
S-a cântat, s-a dansat, s-a râs. Este de apreciat dezinvoltura și plăcerea elevilor de a fi pe scenă și reacția publicului care i-a încurajat mereu pe participanți.
Un singur lucru a lipsit: snobismul!

ANDREEA DUDUMAN

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: