Petru Luhan și-a deschis cabinet europarlamentar la Suceava

Eurodeputatul PD-L Petru Luhan și-a inaugurat săptămâna trecută la Suceava cabinetul europarlamentar. Biroul va funcționa în sediul de pe str. Ștefan cel Mare nr. 3. Luhan l-a numit ca șef de cabinet pe Ilie Duca, care va prelua sesizările cetățenilor.

 

“Doresc ca acest birou să reprezinte poarta sucevenilor către Europa. Sucevenii, dar nu numai, vor putea veni în audiență la sediul cabinetului în orice zi a săptămânii, iar vinerea, la fiecare 2 săptămâni, îi voi putea primi personal pentru orice fel de discuții, idei, inițiative, probleme. Mă identific foarte bine cu noua mea poziție, mai ales prin prisma creșterii puterii Parlamentului European, odată cu intrarea în vigoare a tratatului de la Lisabona. Conform acestuia, Parlamentul European își va extinde puterea de codecizie legislativă la 95% din politicile UE. În calitate de membru titular în Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European am ca scop prioritar în acest mandat simplificarea procedurilor de alocare a fondurilor europene. A doua comisie în care activez este cea pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne. Prioritățile mele în cadrul acestei comisii sunt legate de gestionarea frontierei externe a UE. România are peste 2070 km de frontieră terestră și, odată cu intrarea în Schengen, în 2011, această frontieră va deveni frontiera de est a Uniunii Europene. Rolul României va crește atunci considerabil, întrucât vom fi responsabili cu paza și administrarea graniței europene de est. A treia prioritate a mandatului meu este derularea de campanii de informare a cetățenilor pe teme europene de interes”, a declarat europarlamentarul democrat-liberal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: