Parlamentul ar putea fi dizolvat

„Noi susținem că România are nevoie foarte urgent de un guvern”, a declarat duminică secretarul Senatului Orest Onofrei, senator PD-L de Suceava, apreciind că Guvernul Negoiță ar putea fi votat în această săptămână, urmând ca apoi să fie învestit și să poată depune Legea bugetului.

 

Potrivit parlamentarului sucevean, după ce premierul desemnat Liviu Negoiță va transmite Parlamentului lista noului Guvern, Birourile Permanente vor stabili calendarul audierilor candidaților de miniștri în comisiile de specialitate și apoi data votului asupra Guvernului propus. Onofrei a arătat însă că acest calendar al votului privind Cabinetul Negoiță va fi stabilit cu votul majorității parlamentare, în funcție de interesele electorale. „Calendarul va fi stabilit în funcție de interesele electorale ale PSD, PNL și UDMR”, a spus secretarul Senatului.
El a subliniat că respingerea acestui Guvern va putea determina dizolvarea Parlamentului după alegerile prezidențiale. Onofrei a spus că, indiferent cine va fi ales președinte, acesta va putea dizolva Parlamentul, pentru că în termen de 60 de zile nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: