De Halloween, la Școala „Grigore Ghica Voievod”

Eco-carnaval

Hallowenul a fost gustat din plin de elevii Școlii cu Cla-sele I-VIII Nr. 7 „Grigore Ghica Voievod” Suceava. Specificul sărbătorii, împrumutată de altfel de la americani, a fost preluat și de copiii noștri.

 

Elevii costumați în vampiri, vrăjitoare, spiriduși, dovlecei năzdrăvani, cavaleri, zâne, pirați și personaje istorice au participat la un „eco-carnaval”, recompensa fiind dulciuri și alte premii. Atmosfera din sala de sport a școlii a fost și mai încinsă odată ce a început petrecerea la care tinerii au fost costumați adecvat momentului. Această sărbătoare a prilejuit confecționarea de către copii a unor costume din materiale reciclabile: hârtie, plastic, aluminiu. Inventivitatea de care au dat dovadă a fost deosebită, asistența rămânând uimită de utilitatea pe care pot să o aibă unele deșeuri.
Activitatea s-a desfășurat pe echipe. În deschidere, elevii și-au prezentat costumele și personajele reprezentate: Cleopatra, Elena din Troia, Pirații din Caraibe etc. Interpretarea a câte unui moment artistic de către fiecare echipaj din fiecare clasa participantă a fost a doua probă, iar în încheiere publicul s-a desfătat cu glumele și scenetele pregătite special de concurenți. Premiile au fost acordate pentru „Cel mai frumos dovleac” , „Cea mai cool clasă”, „Cel mai frumos costum”, „Cea mai bună scenetă”, „Cel mai interesant costum din public”, „Cea mai spirituală echipă”, „Cea mai frumoasă prezentare de costum”.
“Halloween party”, balul mascat cu costume concepute de elevi, a reprezentat momentul cel mai atractiv al zilei. Juriul a fost prezidat de dna directoare prof. Moscal Marlena și a fost compus din următorii învățători și profesori: Popescu Aurica, Rusu Luminița, Vaman Viorica, Radion Simion și Neamțu Simona.
Reușita a constituit o răsplată pentru cadrele didactice responsabile de proiect: prof. Irimia Mihaela și prof. Hîrceag Ionuț.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: