Costișa

Două case salvate de pompieri

Incendiul s-a produs din cauza scânteilor provenite de la coșul de evacuare a fumului

 

Intervenția promptă a pompierilor profesioniști rădăuțeni și a celor voluntari din Frătăuții Noi și Vechi a condus la salvarea a două case din localitatea Costișa. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112, joi, la ora 18.51, a fost anunțat un incendiu la locuința lui Ilarion M., din satul Costișa, comuna Frătăuții Noi. Imediat, la fața locului s-a deplasat Detașamentul de pompieri Rădăuți împreună cu serviciile voluntare pentru situații de urgență ale comunelor Frătăuții Noi și Frătăuții Vechi, care au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea și stingerea flăcărilor.
Când echipajele au ajuns la gospodăria lui Ilarion M., ardea acoperișul bucătăriei de vară, construit pe astereală din lemn cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la casa de locuit și o locuință învecinată.
Pompierii au stins incendiul în aproximativ două ore, astfel că acesta a fost lichidat la ora 20.40, în limitele găsite. Totuși, între timp, au ars acoperișul bucătăriei de vară pe o suprafață de 12 mp și obiecte de mobilier, degradându-se pereții bucătăriei și acoperișul locuinței pe o suprafață de 80 mp. Pagubele au fost estimate la circa 4.000 lei.
Rezultatul primelor cercetări efectuate de specialiștii ISU indică faptul că incendiul s-a produs din cauza scânteilor provenite din coșul de evacuare a fumului, deteriorat.
Pompierii au salvat casa de locuit și locuința învecinată, în valoare de aproximativ 75.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: