Asigurări

Dascălii suceveni nu vor rămâne fără salarii de Sărbători

De la bugetul de stat, pentru cheltuielile de personal din învățământul preuniversitar, municipiului Suceava i-a fost alocată o sumă de aproape 4 milioane de lei

 

Cadrele didactice din Suceava își vor primi la timp și integral salariile cuvenite în acest an. Cel puțin așa asigură șeful administrației locale, Ion Lungu, după ce, de la centru, spre reședința de județ, s-au prevăzut importante disponibilizări financiare. Este vorba despre o recentă rectificare a bugetului de stat, în cadrul căreia în dreptul municipiului Suceava a fost trecută suma de 3,958 milioane de lei. Dl Lungu a declarat că fondurile sunt de natură să acopere cheltuielile de personal din unitățile de învățământ preunivesitar sucevene, inclusiv pe luna decembrie.
”Acești bani vor fi folosiți pentru asigurarea salariilor profesorilor pentru trimestrul al patrulea din 2009. Cu această sumă închidem bugetul de salarii, capitolul cheltuieli de personal din învățământul preuniversitar”, relevă primarul.
Cu circa de 3 săptămâni în urmă, Ion Lungu arăta că onorarea drepturilor salariale ale profesorilor presupunea o infuzie de circa 3 milioane de lei.
Printr-o hotărâre, executivul de la București a decis alocarea, la nivel național, a sumei de 260 de milioane de lei. Din total, 90 de milioane de lei provin din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția guvernului, iar 170 de milioane de lei, din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: