„Cupa Bobocilor” la ediția cu numărul 3

Toamna bogată în activități extrașcolare a adus în atenția publicului reușita celei de-a III-a ediții a „Cupei Bobocilor”, cu tema practică a jocurilor sportiv-recreative în care au fost antrenați elevii claselor I.

 

Instituția promotoare a acțiunii, Școala Generală Nr. 3 Suceava, a găzduit manifestarea, în acest an pentru prima oară, sub forma unui parteneriat educațional. Oaspeții participanți au fost micii școlari din clasa I B de la Școala Generală Stroiești, conduși de institutor Adriana Bondar.
Echipa profesorilor organizatori, formată din inițiator coordonator de program, profesoara Cătălina Loghin, profesoara Loredana Coca și profesorul Iulian Darabă, a reușit să mobilizeze în scurt timp toate resursele necesare pentru a desfășura la standard maxim jocurile propuse. Copiii s-au întrecut într-o atmosferă de fairplay, aplaudând cu frenezie reușitele colegilor și ale echipei. Variante amuzante, dar solicitante motric, ale „cursei în saci”, „culesul cartofilor” sau ale „frânghiei buclucașe”, „mingea campionilor” au dat prilejul elevilor de a se cunoaște prin spiritul și emulația jocului. Toți s-au simțit victorioși pentru că nu doar s-au întrecut între școli, ci au și lucrat împreună câteva jocuri, ca adevărați „parteneri”.
„Mulțumim organizatorilor pentru modul în care ne-a primit delegația reprezentativă și pentru calitatea actului educativ prestat în această acțiune extracurriculară. Ecouri pozitive de opinie ale comunității locale s-au făcut simțite încă de a doua zi, prin satisfacția elevilor noștri, feedbackul realizându-se complet”, a declarat profesorul Aurel Coroamă.
La finalul întrecerilor, copiii au primit cupe, diplome, ceai cald energizant, oferite de A.J.S.P.T. Suceava și A.S.Ș. „Rarău” Suceava, și produse de patiserie sponsorizate de părinții elevilor concurenți din clasa I A de la Școala Generală Nr. 3 Suceava.
Stroieștenii bucuroși și sucevenii entuziasmați de noile relații, parteneri competitori (în număr de 40 de copii) au fost deopotrivă onorați și dornici de a continua seria activităților educativ-sportiv-turistice comune. Pe viitor, potrivit calendarului Școlii Generale Nr. 3, parteneriatul poate continua prin desfășurarea „Cupei Zăpezii” – Ediția I, 2010”, valorificând cadrul rustic și atractiv al zonei comunei Stroiești și ospitalitatea școlii din localitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: