Din cauza unui caz confirmat de gripă nouă

Seminarul Teologic, închis până luni

Cursurile la Seminarul Teologic Suceava au fost suspendate ieri, după ce un elev de clasa a XII-a a fost confirmat ca purtător al virusului AH1N1, iar numeroși elevi de acolo au fost găsiți cu afecțiuni respiratorii în urma triajului epidemiologic desfășurat tot ieri.

 

Seminarul va fi închis până luni, când situația va fi reevaluată, au anunțat reprezentanții Direcției de Sănătate Suceava. Au fost identificați și contacții elevului respectiv, cărora li s-au recoltat probe, ei fiind în continuare sub supraveghere medicală.
DSP a precizat că s-au mai recoltat încă 6 probe de la persoane suspecte, 4 cu istoric de călătorie în străinătate și 2 persoane care au fost în contact cu cazuri confirmate deja.
Ministerul a informat DSP că s-a aprobat distribuirea de fonduri pentru decontarea transportului probelor către Institutul Cantacuzino și pentru achiziționarea de măști și mănuși, care vor fi folosite de personalul medical, dar și de cel din alte instituții, în caz de necesitate.
Ieri, Institutul Cantacuzino a transmis confirmarea a 4 probe de la elevii Școlii Filadelfia și a unei probe recoltate de la o persoană de sex feminin, în vârstă de 23 ani, cu domiciliul în Suceava și recent întoarsă de la Iași.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: