Contra virusului gripei noi

Primăria Suceava își face stoc de 25.000 de măști de protecție

Acestea vor fi folosite ca mijloc de prevenție în unitățile școlare și vor fi purtate de lucrătorii executivului care intră în contact direct cu publicul

 

Municipalitatea suceveană va achiziționa 25.000 de mii de măști medicale de protecție contra virusului gripei noi. Primarul Ion Lungu a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că de la bugetul local va fi alocată, în acest sens și într-o primă fază, suma de 50.000 de lei, edilul-șef precizând că la grădinițele, școlile generale și colegiile din urbea reședință sunt educați 21.966 de preșcolari și elevi. De măști vor beneficia cadrele didactice, dar și personalul din cadrul executivului local care intră în contact cu contribuabilii. În activitatea de prevenție, limitare și ținere sub control a fenomenului, un rol important îl vor avea cei 12 medici care coordonează activitățile din unitățile de învățământ, precum și restul de 52 de cadre medicale preluate de administrația locală de la Ministerul Sănătății. „Vrem să avem o rezervă pentru învățământul preuniversitar care este finanțat de primăria municipiul Suceava. Cei mai predispuși sunt copiii, iar împreună cu cei de la Direcția de Sănătate Publică vom lua măsuri de protecție, astfel încât să încercăm să limităm, iar de la caz la caz, să controlăm fenomenul, în măsura în care vor exista probleme deosebite”, a declarat dl Lungu. Primarul a spus că nu se intenționează a se face o afacere din drama pe care cu toții o trăim, menționând că măștile vor fi achiziționate prin intermediul unei firme cu care se va face negociere directă, pe motiv de forță majoră, potrivit legii. Ion Lungu susține că măștile de unică folosință pot limita cu până la 50% riscul de transmitere a virusului AH1N1 și a opinat că, având în vedere scopul în care este disponibilizată, suma de 50.000 de lei nu este una mare. „Consider că este un act de responsabilitate, deoarece, așa cum se anunță, o să fie o epidemie destul de accentuată”, a explicat primarul Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: