Pista aeroportului a fost reparată

Lucrările de reparații la pista Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, demarate luna trecută de autoritățile sucevene, au fost finalizate. Prin urmare, începând de joi, aceasta va putea fi folosită pe toată lungimea de 1800 de metri.

 

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava, Vasile Ilie, lucrările la pistă s-au ridicat la 145.000 de euro, reparațiile făcându-se cu beton cu aditivi și armătură cu fibră polipropilenică. Vasile Ilie a spus că pe perioada reparațiilor, compania Carpatair a sistat operarea de pe Aeroportul Suceava și o va relua din 14 noiembrie. Celelalte două companii aeriene, Tarom și Blue Air, au continuat să opereze și în această perioadă.
Vicepreședintele CJ Suceava a arătat că aeroportul are materialele necesare pentru perioada de iarnă atât pentru degivrare, cât și pentru menținerea pistei în stare de funcționare. Dl Ilie a mai spus că, în prezent, majoritatea curselor de pe Aeroportul Suceava au grad de încărcare maxim și că există un plus de cerere pe rutele spre Italia.
Autoritățile sucevene au efectuat, în cursul lunii octombrie, reparații la pista de aterizare-decolare a aeroportului, fiind înlocuite 80 de dale din beton în zona de aterizare, la capăt de pistă. În aceste condiții, lungimea pistei a fost redusă pe perioada lucrărilor de la 1800 de metri la 1400.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: