Din cauza extinderii gripei porcine

Manifestările organizate în colaborare cu Ucraina se află sub semnul întrebării

Există riscul ca multe manifestările culturale programate a se desfășura în Ucraina și organizate de către Complexul Muzeal Bucovina și Direcția pentru Cultură Suceava să fie compromise, în condițiile în care gripa nouă ia amploare și se impun închiderea frontierei cu Ucraina și interzicerea unor adunări publice.

 

Atât directorul CMB, Emil Ursu, cât și cel al Direcției pentru Cultură, Daniel Hrenciuc, și-au exprimat ieri îngrijorarea cu privire la acest aspect, dar nu știau nimic concret. Dl Ursu urma să aibă ieri o întrevedere cu consulul general al României la Cernăuți, Tatiana Popa. “Vom discuta să vedem ce facem, dacă mai are rost să mai organizăm manifestările programate. Pe 26 noiembrie am programat la Cernăuți concertul lui Gheorghe Zamfir, iar pe 3 decembrie, la Kiev, vom prezenta o expoziție de fotografie, însoțită de un recital de muzică simfonică. De asemenea, este concertul Corului Madrigal, pe 30 noiembrie la Suceava, și pe 1 Decembrie la Cernăuți. Și cel de la Suceava e în pericol de a nu se mai face dacă se ia decizia să se interzică întrunirile publice”, a declarat ieri dl Ursu.
Nu sunt singurele manifestări culturale preconizate a se organiza în colaborare cu Ucraina, recent Direcția pentru Cultură Suceava încheind un parteneriat cu Casa de Cultură Rădăuți pentru acțiunile care vor fi organizate sub genericul “Luna Bucovinei”. La evenimentul de pe 28 noiembrie, care va începe cu dezvelirea statuii lui Iancu Flondor în parcul orașului și va continua cu simpozionul dedicat minorităților, sunt invitate atât personalități din Ucraina, cât și artiști de acolo, cum ar fi Corul “Dragoș Vodă” din Cernăuți și formația de muzică populară din Mahala, condusă de primărița localității, Elena Nandriș. “Teoretic, aceste manifestări se vor ține, conform programului, dar să vedem ce va fi mai departe”, a precizat dl Hrenciuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: