Având în vedere amploarea gripei porcine

DSP a cerut ministerului medicamente antivirale

Având în vedere creșterea numărului de persoane infectate cu virusul gripei porcine, Direcția de Sănătate Publică Suceava a solicitat ministerului, în cursul zilei de ieri, să aprobe distribuirea medicamentelor anitivirale către Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Secția Boli Infecțioase.

 

Alte trei cazuri de gripă porcină au fost confirmate ieri în județul Suceava din cele 10 probe trimise institutului Cantacuzino pe 3 noiembrie. Este vorba de încă o elevă de la Școala Filadelfia Suceava, cu domiciliul în Rădăuți, internată la Secția infecțioase de la Spitalul Județean, un elev de 18 ani, ce urmează cursul Seminarului Teologic Suceava, în prezent izolat la domiciliu, ce urmează a fi convocat la Secția de Boli Infecțioase pentru evaluare, și de o femeie în vârstă de 21 de ani, care a călătorit recent în Iași, în prezent izolată la domiciliu.
„În urma discuțiilor cu reprezentanții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Iași s-a decis ca tratamentul pacienților confirmați să se facă la nivel județean, prin aprovizionarea periodică cu medicamente specifice de la Iași”, a informat directorul adjunct al DSP, Marinela Grădinaru.
Ea a mai informat că tot în cursul zilei de ieri s-a desfășurat triajul epidemiologic la Școala Filadelfia și s-au recoltat 12 probe ce urmau să fie trimise ieri seară la Institutul Cantacuzino.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: