PSD Suceava 2020

Serviciile medicale paraclinice au primit o suplimentare de buget de 600.000 lei

Laboratoarele de radiologie și imagistică vor primi cei mai mulți bani, în contextul gripei porcine

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a suplimentat bugetul pentru serviciile medicale paraclinice cu 600.000 lei, cei mai mulți bani fiind repartizați laboratoarelor de radiologie și imagistică, având în vedere că se estimează o adresabilitate crescută a populației către acestea, în contextul pandemiei de gripă, a declarat șefa CAS Suceava, dr. Cristina Iordăchel.

 

Astfel, au fost alocate laboratoarelor de radiologie și imagistică sume în valoare totală de 400.000 lei, iar laboratoarelor de analize medicale – 200.000 lei.
Acești bani alocați în urma ultimelor rectificări bugetare vor ajunge pentru ultimele 2 luni ale anului, din totalul banilor 200.000 lei însemnând credite bugetare, iar 400.000 lei – credite de angajament, care vor fi plătite la anul. Potrivit dr. Iordăchel, suplimentarea înseamnă o creștere cu 70% a fondurilor alocate inițial acestui tip de asistență medicală, pentru trimestrul IV.
“Precizăm că toți furnizorii de servicii paraclinice aflați în contract cu CAS pot utiliza, în funcție de necesități, sumele alocate la nivel de trimestru și, prin urmare, nu ar trebui să existe disfuncționalități în asigurarea acestui tip de asistență medicală. Sumele au fost repartizate pe aceleași criterii în funcție de care au fost finanțate și contractele inițiale, respectiv în funcție de punctajul fiecărui furnizor. Un număr mic de furnizori nu au primit suplimentări, deoarece numărul de servicii pe care ar fi trebuit să-l presteze în urma suplimentării contractelor ar fi depășit numărul maxim de servicii ofertate prin contract”, a mai declarat șefa CAS.
Celelalte servicii medicale din județ au primit în prima jumătate a lunii octombrie o suplimentare bugetară de 42 milioane lei, mai puțin serviciile paraclinice și programele de sănătate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: