Școala Panaci, în vizită de studiu la Eger, Ungaria

În palmaresul Școlii cu Clasele I-VIII Panaci s-a mai adăugat un proiect de tip Comenius. Astfel, alături de „Mobilități individuale – EDIPED – European Digital Portfolio for Educators”, derulat în Cipru anul trecut, a mai fost aprobat un proiect de parteneriat multilateral, care se va derula până în 2011 cu școli din Anglia, Spania, Turcia și Italia, pe tema „Traditional Travelling Tales”, iar recent s-a încheiat un alt proiect Comenius de tipul „Program transversal”.

 

Vorbind despre cel din urmă, acesta a avut la bază Activitatea cheie 1.1. – Vizite de studiu pentru factorii de decizie din domeniul educației și formării profesionale, care are ca principale obiective facilitarea schimbului de informații și de experiență între factorii de decizie și specialiștii din domeniul educațional pentru interesele comune ale țărilor participante, în special în domeniile educației pre-primare, primare, generale, tehnice și vocaționale secundare. De asemenea, se urmărește sprijinirea participanților în cunoașterea măsurilor deja adoptate în domeniul educației la nivel european, furnizarea informațiilor de ultimă oră legate de educația în Europa, oferirea oportunității de a încuraja, iniția sau sprijini activități legate de alte acțiuni din Programul de învățare pe tot parcursul vieții. În acest context, mi s-a aprobat să particip la o vizită de studiu la Eger – Ungaria, în intervalul 12-16 octombrie 2009, tema fiind „Mobilizing Civic Competences Trough Education”, organizarea aparținând instituției Eszterhazi Karoly College (EKC). Avantajele unei astfel de vizite sunt multiple: în primul rând am cunoscut profesori din diferite țări europene cu care am dezbătut subiecte legate de cetățenia europeană, am realizat schimburi de opinii privind aplicarea învățământului în școlile din care provin, am vizitat instituții de educație, cultură și administrative din Eger și, mai mult decât atât, am cunoscut un oraș deosebit, cu numeroase elemente de atracție turistică (catedrale, muzee, băi termale, cetăți medievale, instituții universitare etc.). Pentru toate aceste binefaceri a existat o finanțare europeană în valoare de 970 euro, care a acoperit integral cheltuielile. Ca atare, doresc succes tuturor celor care se vor bucura de viitoarele vizite propuse de European Centre for the Development of Vocational Training (CEDEFOP). (Prof. drd. VERDEȘESCU-BUZILĂ SANDU – Școala cu Clasele I-VIII Panaci)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI