Primim

S-a deschis sezonul de vânătoare de câini

Nu au nici Dumnezeu, dar nici lege !

Incredibil că în România, țară membră a Uniunii Europene, se mai practică împotriva animalelor acțiuni de o cruzime ieșită din comun…

 

Vă facem cunoscut un asemenea fapt, petrecut recent în satul Varvata, comuna Pârteștii de Jos, județul Suceava. Lăzăreanu Vasile și soția sa, oameni iubitori de animale, sunt sfâșiați de durere pentru că, în data de 25 octombrie, zi de duminică, un grup de vânători, a se citi „ucigași”, întorcându-se de la vânătoare, aflați în patru mașini, trecând pe lângă casa celor doi soți, s-au oprit și au început să tragă în câinii aflați în grădina casei. Au ucis doi sau trei și au lăsat unu în agonie. Acesta din urmă, un pui, agonizează și acum, la atâtea zile de la incident. La apropierea proprietarilor, criminalii au fugit. Doina, soția lui Vasile, îngrozită de urletele agonice, dar și de bubuiturile puștilor, s-a postat în fața uneia dintre mașini, dar criminalii au reușit să fugă, nefiind dispuși să dea explicații, cu atât mai mult cu cât incidentul s-a desfășurat într-o zonă locuită, iar pe drumul de lângă casa familiei Lăzăreanu circulau oameni.
Cei doi soți încearcă să afle care dintre criminali le-a ucis cățeii, care nu au făcut nicio stricăciune, nu au amenințat pe nimeni, singura lor vină fiind că s-au născut, ca și noi, pe acest Pământ, și mai ales în România… De altfel, cei doi știu cine sunt ucigașii, dar le este teamă de repercusiuni din partea acestora, deoarece au mai ucis și alte animale nevinovate în aceeași zonă și nu au pățit nimic.
Oamenii au făcut totuși ceva, au vorbit multor consăteni și altor persoane din afara localității despre uciderea animalelor. Neavând încredere în instituțiile statului, ei doresc să aducă fapta și la cunoștința unor asociații de protecția animalelor.
Sperăm, pe această cale, să se sesizeze și organele de poliție, chiar și alte instituții cu privire la faptele petrecute în această localitate, unde un grup de indivizi periculoși circulă cu puștile încărcate la îndemână, trăgând în animale cu sau fără stăpân și prezentând pericol și pentru alte persoane aflate în preajma lor, care ar putea fi rănite, de asemenea, de gloanțele trase de acești criminali.
De maximă importanță este și că faptele săvârșite de acești oameni constituie infracțiuni, acțiunile lor fiind grave încălcări ale Codului penal, Legii privind regimul armelor și munițiilor, Legii privind protecția animalelor și a Legii vânătorii.

NORA POPOV

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: