Pe sute de suceveni i-au prins primii fulgi de zăpadă

Fără încălzire în apartamente

Firmele care lucrează la reabilitarea rețelelor secundare și la modernizarea punctelor termice nu au respectat nici ultimul termen asumat

Sute de suceveni încă nu aveau, în cursul zilei de ieri, la prima ninsoare din acest an, apă caldă și căldură în apartamente. Și aceasta deoarece constructorii de la 3 puncte termice și de la rețelele secundare de termoficare cuprinse în programul municipal de reabilitare încă nu terminaseră lucrările la care s-au angajat.

 

Firmele constructoare promiseseră că racordații de la punctul termic „Obcini 1” urmau să beneficieze de respectivele utilități marți seara, lucru care nu s-a întâmplat. Încălzirea a ajuns doar în apartamentele aferente punctului termic de pe strada „Tipografiei”, însă la acestea nu era asigurată și apa caldă. Edilul-șef arată că principala cauză este lipsa de muncitori, societățile amintite implicându-se la mai multe obiective și neputând face față volumului de lucrări. „Din păcate, cu toate eforturile depuse în ultima perioadă, constructorii nu au respectat termenele. Am cerut o situație cu firmele care nu și-au făcut treaba și vom aplica sancțiuni pe valoarea de contract pe care nu și-au finalizat-o la timp”, spune primarul, adăugând că pe listă figurează Aquaterm Botoșani, Hidroterom Roman, Test Prima Suceava, Loyal Suceava și Hidrotermiz Baia Mare.
Din 51 de puncte termice din municipiul Suceava, la 49 se lucrează la capacitatea proiectată. Execuția era în curs de finalizare la punctul termic „Obcini 1”, în seara zilei de ieri existând premisele livrării de apă caldă și căldură. Mai proastă este situația în cartierul Burdujeni, respectiv la punctul termic „Cuza Vodă 6”. În zonă, doar 14 de scări de bloc se vor bucura de serviciile Termica, cel mai probabil de astăzi, în timp ce, la alte 14 scări, reluarea furnizării va avea loc, în cel mai bun caz, de vineri. Până acum, Primăria a plătit până la 40% din valoarea lucrărilor efectuate, constructorii urmând a nu-și încasa banii decât odată cu încheierea în totalitate a acestora și aducerea la starea inițială a terenului afectat de intervenții. La acest din urmă de-mers, este nevoie și de avizul președinților de asociații, care vor „certifica” buna execuție.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: