Pe un singur post

Doi adjuncți la CSM Suceava !

Fostul adjunct Vasile Băițan se află în perioada de preaviz, deși la MTS postul ocupat de acesta era de mai mult timp vacant. În locul său a fost numit Bogdan Păstrăv, care habar nu are că pe funcția sa figurează Băițan

După 6 luni în care nu a avut niciun director coordonator adjunct, întrucât Vasile Băițan a fost în concediu medical, Clubul Sportiv Municipal Suceava s-a trezit în momentul de față că are doi oameni pe același post: Bogdan Păstrăv și Vasile Băițan.
Primul are deja 3 zile de experiență în domeniu. Vineri, 30 octombrie, Bogdan Păstrăv s-a prezentat pentru prima dată la noul loc de muncă, luni a aflat care-i sunt sarcinile (la cererea subsemnatului, că de altfel nici acum nu ar fi știut care e rolul său la CSM), iar ieri a bifat deja prima absență, explicabilă oarecum (în perioadă de campanie, Bogdan Păstrăv – fost director la o firmă din Capitală și vicepreședinte al tinerilor PD-L din municipiul Suceava – are cu totul alte preocupări…).

 

Bogdan Păstrăv

Daniel Ungurian

Cel de-al doilea, Vasile Băițan, s-a îmbolnăvit brusc în urmă cu jumătate de an. A intrat în concediu medical tocmai în momentul în care PD-L Suceava trebuia să numească un înlocuitor al său. Curios este că pe perioada concediului medical Vasile Băițan (ajuns în funcția de director coordonator adjunct al CSM Suceava la propunerea PNL) nu a avut nicio problemă de ordin medical atunci când a fost vorba să-și exercite calitatea de observator la meciurile din Liga a IV-a și a V-a. Ultima oară, Vasile Băițan a fost delegat ca observator în campionatul județean pe 30 august 2009, de atunci el ieșind din corpul observatorilor județeni. În prezent, Băițan se află în preaviz până la data de 20 noiembrie, dar, cu toate acestea, pe postul său a venit Bogdan Păstrăv. Cu alte cuvinte, CSM Suceava are doi directori coordonatori adjuncți.
Verificând care sunt sarcinile unui asemenea post, concluziile sunt simple. Până pe 20 noiembrie, când lui Vasile Băițan îi va expira preavizul, atât el, cât și Bogdan Păstrăv ar trebui să meargă la braț să verifice și să confirme prin semnătură consumul de apă, energie termică, gaz, energie electrică, poștă. De asemenea, ambii ar trebui să coordoneze și să controleze personalul din subordine (administrator, amenajatorii bazelor sportive, șofer, paznic, instalatori, electrician). Ieri, în jurul orei 11, niciunul nu făcea așa ceva.
Bogdan Păstrăv nu este îngrijorat că postul pe care a fost numit pe filieră politică este încă ocupat. “Eu am abia câteva zile și nu-mi fac griji din acest punct de vedere. Nici nu-l cunosc pe dl Băițan. Nu a venit niciodată pe la club de când sunt eu director adjunct. În afara de asta, eu am obținut acest post în urma unui concurs pe baza unui proiect de management și știu că acest post figura ca vacant la MTS. Acum aflu și eu că la CSM mai este un director coordonator adjunct”, s-a limitat să declarare Bogdan Păstrăv.

La DSJ Suceava, „apele se vor limpezi după 6 decembrie”

Daniel Ungurian l-a înlocuit în funcția de director coordonator pe Cătălin Coman însă este foarte probabil ca fostul șef al DSJ să-și recapete în instanță postul
Nici la DSJ Suceava apele nu sunt tocmai limpezi. Numit director coordonator al Direcției pentru Sport a Județului Suceava printr-un ordin al ministrului Sorina Plăcintă, consilierul local PD-L Daniel Ungurian a făcut deja cunoștință cu noul loc de muncă și se așteaptă la un mandat cât mai lung la șefia DSJ. Ungurian l-a înlocuit în funcție pe Cătălin Coman abia după ce acestuia i s-a terminat concediul medical, în care intrase la data de 5 octombrie.
După ce a făcut, în primă fază, o plângere prealabilă adresată Ministerului Tineretului și Sportului, în care a invocat nelegalitatea ordinului emis de ministrul Sorina Plăcintă prin care a fost demis de la șefia DSJ, Cătălin Coman (consilier local PSD la Fălticeni) a acționat în instanță ordinul respectiv, obținând deja un răspuns favorabil. “Din ce am discutat cu avocatul meu, sunt șanse foarte mari să recapăt postul prin instanță. Joi va avea loc un nou termen al procesului, întrucât MTS a considerat că au existat vicii de procedură. Este foarte probabil ca de luni să revin la funcția de director coordonator al DSJ Suceava”, a declarat Coman.
Dacă în procesul care se derulează la Curtea de Apel Suceava Coman va avea câștig de cauză, Daniel Ungurian spune că îi va lăsa locul acestuia. “Nu voi proceda așa cum a făcut el. Nu voi intra în concediu medical. Dacă va fi să revină pe acest post, se va întâmpla asta doar până la 6 decembrie, când se vor limpezi apele. Nu vreau să mă îmbolnăvesc subit, așa cum a făcut el. Sunt surprins că el a acționat în judecată ordinul doamnei ministru. El nu mi-a spus nimic despre așa ceva. Mi-a zis că-și va continua cariera de profesor la

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: