Puncte...de vedere

De ce ar fi Dumnezeu mai bun cu românii ?

Domnul Cercel a demisionat. Secretarul de stat de la Ministerul Sănătății spune una, iar domnul Președinte cugetă alta. ,,Care este legătura dintre gripa porcină și oameni?”, l-a întrebat nedumerit pe domnul Cercel un ziarist. ,,Legătura este că unii oameni sunt porci”, a răspuns secretarul de stat. Bun răspuns!

 

Nu erau de ajuns criza, bolile, sărăcia, șomajul, nu erau de ajuns minciunile electorale fardate. Gripa porcină, vai dar ce nume bizar, a dat năvală peste noi, domnul Cercel spune să stăm calmi, cică sosește și vaccinul, însă doar la sfârșitul lunii noiembrie. De peste graniță, de la vecinii ucraineni, primim vești care mai de care mai nefaste. Vasile Tărâțeanu îmi spune: ,,S-au închis școlile, e închis și muzeul, aveți grijă de voi, frați români!”. Arcadie Opaiț este și el îngrijorat: ,,La noi e carantină, au murit oameni!”. Acum e acum! Se reeditează din plin, pe viu și în direct, tragicul roman al lui Albert Camus. De Ucraina ne desparte o palmă de pământ. De ce ar fi Dumnezeu mai bun cu românii? Au ei mai puține și mai iertătoare păcate? De parcă un soi de ciumă ar fi dat peste viețile noastre, agățate șubred de ușa mortuară a democrației. Cortegiul de lux, impus și de o guvernare șchioapă, stă să se prăbușească peste noi. Specialiștii spun să ne izolăm în cazul în care ne bântuie vreun sindrom, îmi cer scuze dar îmi vine să spun că domnii specialiști au împrumutat ceva din capetele pătrate ale politicienilor. Și cum să ne izolăm, mă rog frumos? Să închidem ușile? Să terminăm cu serviciul? Să nu ne mai pese de familia noastră, care ar trebui să se descurce cum o taie capul? Aha, era să uit. Trebuie să luăm legătura cu medicul de familie prin telefon, căci dacă suntem responsabili nu ne putem prezenta la cabinet, unde am putea pune în pericol sănătatea pacienților, și așa speriați de moarte de valul de gripă năucitor. Sper că indicațiile prin telefon vor da roade.
Sper să scăpăm de această încercare. Nu de alta, dar mă bate gândul că am putea sta cu toții izolați prin case taman în ziua marii alegeri… Și ce-ar face atunci domnii candidați? Ce rost ar mai avea disperarea lor de a pune mâna pe putere? La urma urmei, agitația acestora este mai periculoasă decât gripa porcină…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: