Campanie de fluturași împotriva hoților și tâlharilor

Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității a demarat de ieri o campanie stradală de informare și responsabilizare a locuitorilor municipiului Suceava, cu privire la problematica legată de infracțiunile de tâlhărie, furt din auto și furt din locuință.

 

Acțiunea, ne-a informat (în cadrul unei conferințe de presă) insp. Ionuț Epureanu, desfășurată sub denumirea ,,MARTORUL unui oraș mai SIGUR” (ce are ca scop creșterea gradului de siguranță publică în rândul cetățenilor și se va încheia în data de 25.01.2010), presupune împărțirea pe străzile reședinței de județ a mii de flyere conținând mesaje foto sugestive și recomandări pentru prevenirea faptelor antisociale sus-amintite.
De reținut este că în primele 10 luni ale anului în curs, pe teritoriul Sucevei au avut loc 9 tâlhării stradale (prin smulgeri de genți) și 50 de furturi, dintre care 47 din autoturisme.
„Societatea noastră merită să se bucure de mai multă siguranță și, de aceea, este necesară conjugarea eforturilor tuturor cetățenilor și ale autorităților publice pentru realizarea controlului social asupra fenomenului criminalității. Prin control social înțelegem ansamblul de mijloace puse în aplicare de către membrii unei comunități, cu scopul de a stopa creșterea sau de a reduce numărul și gravitatea delictelor. Noțiunea înglobează măsuri preventive și de combatere activă, acțiuni private și publice, mijloace de convingere și descurajare, măsuri de autoprotecție și de autoapărare. Municipiul Suceava, prin specificul său de aglomerare urbană, reședință de județ și eterogenitate demografică, dezvoltă și o criminalitate specifică mediului urban, ridicând provocări speciale și în ceea ce privește infracționalitatea. În ierarhia infracțiunilor săvârșite cu violență, tâlhăriile ocupă un loc important datorită gradului ridicat de pericol social, modului de operare și segmentului de populație vizat, determinând un sentiment de insecuritate atât la nivel individual, cât și asupra întregii comunități. Totodată, furturile din autoturisme și furturile din locuințe, în special cele săvârșite prin escaladare, sunt infracțiuni ce produc implicații nu numai sub aspectul prejudiciului patrimonial, inducând în mod concomitent un sentiment de teamă și insecuritate socială în rândul mentalității colective, stare ce influențează în mod direct gradul de satisfacție al cetățenilor în raport cu activitatea desfășurată de poliție”, a spus dl Epureanu.
Interpelat asupra costurilor presupuse de campania în de-rulare, ofițerul a răspuns: „Valoarea costurilor este 0”, precizând că flyerele au fost tipărite cu ajutorul unor sponsori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: