La Gura Humorului, de duminică seara

Căldură și apă caldă în apartamente

Începând de duminică seara, locuitorii orașului Gura Humorului care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare vor beneficia de apă caldă și căldură. Anunțul a fost făcut marți de primarul orașului, Marius Ursaciuc, care a spus că sistemul de termoficare al orașului Gura Humorului, realizat prin proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, va fi pus în funcțiune de vineri, când încep probele la cald.

 

Potrivit edilului-șef humorean, proiectul de refacere a sistemului de termoficare din oraș, în valoare de aproximativ 12 milioane de euro, a constat în construcția unei centrale de cogenerare, rețele de termoficare și transformarea vechilor centrale termice de cartier în puncte termice.
Primarul a menționat că vor beneficia de agent termic și de apă caldă toate instituțiile publice din oraș, precum și 230 de locuințe care sunt racordate în prezent la sistemul centralizat de termoficare.
Ursaciuc a explicat că în prezent se află în derulare procedurile de selecție a operatorului care va deservi centrala de cogenerare, până la stabilirea acestuia administrarea sistemului fiind realizată de serviciul termic din primărie în colaborare cu constructorul. El și-a exprimat speranța că până la sfârșitul lunii decembrie va fi desemnat operatorul care urmează să preia această activitate și care va plăti o redevență cu care administrația locală va achita ratele împrumutului pentru această investiție.
Ursaciuc a mai ținut să precizeze că Gura Humorului este singurul oraș care are soluție alternativă de încălzire pentru instituțiile publice, toate având centrale termice proprii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: