Vaccinarea împotriva gripei obișnuite va putea fi făcută de pe 12 noiembrie

Dozele de vaccin împotriva gripei sezoniere vor putea fi repartizate medicilor de familie cel mai târziu pe 12 noiembrie, a informat directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică, dr. Marinela Grăinaru.

 

Aceasta a declarat ieri că s-a finalizat etapa de depunere ofertelor, în această săptămână urmând a fi încheiat contractul dintre Direcția de Sănătate Publică Suceava și Institutul Cantacuzino, cel care a câștigat licitația și care va furniza vaccinul. Potrivit dr. Grădinaru, întrucât s-a negociat un preț “bun”, din banii alocați de minister se vor putea cumpăra 43.730 de doze de vaccin pentru gripa obișnuită, față de 25.000–30.000 cât se calculase inițial. În ce privește vaccinul antihepatitic B pediatric, s-a negociat un preț “și mai bun”, putând fiind cumpărate 15.817 doze, față de 2.000-3.000 cât se calculase inițial, necesarul pentru județ fiind de 12.000 doze.
Reamintim că anul acesta, pentru vaccinarea antigripală gratuită, ministerul a alocat foarte puțin bani, astfel că nu vor fi vaccinați decât bătrânii de 65 de ani și peste această vârstă, de regulă județul Suceava având nevoie de peste 100.000 de doze în fiecare an, pentru toate categoriile de risc. Întrucât lumea a început deja să solicite medicilor de familie vaccinarea, ei le-au recomandat unor pacienți să și-l cumpere, mai sigur, din farmacii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: