Fetiță din Falcău atacată de o pisică turbată !

Cadavrul unei pisici a ajuns pentru analize la Laboratorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, animalul fiind ucis după ce a atacat o minoră din localitatea Falcău, comuna Brodina.

 

Felina fără stăpân a intrat în curtea locuinței localnicului Liviu Cojocariu. Fugărită fiind de câinele proprietarului, mâța s-a adăpostit în casă, unde a mușcat o fetiță a gospodarului. Animalul a fost ucis ulterior și, deoarece prezenta semne clinice care puteau fi atribuite rabiei, leșul a fost trimis la Suceava, în vederea stabilirii diagnosticului. Medicul veterinar din comună a întreprins urgent toate măsurile legale care se impun în asemenea situații, directorul coordonator al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru, precizând că rabia rămâne, în continuare, un real pericol epidemiologic, atât pentru animale, cât și pentru oameni. „Este știut faptul că județul Suceava este un teritoriu intens rabigen. De aceea, facem apel la populație să anunțe urgent orice caz de îmbolnăvire sau moarte la animalele domestice sau sălbatice, precum și modificările de comportament ale acestora. Atenționăm că este interzisă atingerea acestor animale, prima măsură fiind anunțarea autorităților sanitare veterinare competente”, subliniază șeful DSVSA, dr. Petrea Dulgheru.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI