Suceava

Sărbătorile de iarnă costă 300.000 lei

La interpelarea PSD, primarul Ion Lungu susține că suma este una modică și că provine din „tăieri” de fonduri de la unele situații de lucrări

 

Conducerea municipalității sucevene va cheltui 300.000 de lei pentru marcarea Sărbătorilor de iarnă, banii fiind prinși deja în bugetul local.
Dimensiunea sumei a stârnit indignarea opoziției PSD din Consiliul Local, consilierul Virginel Iordache făcând, într-o intervenție în plenul deliberativului, aluzie la „chelul cu tichie de mărgăritar” din înțelepciunea populară.
„Nu pot fi de acord cu alocarea sumei de 300.000 de lei pentru Sărbătorile de iarnă, atât timp cât orașul arată așa cum arată. Consider că prezența unor ghirlande ar mări contrastul dintre alb și negru, dintre urât și frumos”, a reliefat alesul social-democrat, menționând că o parte din fonduri ar trebui orientate spre finalizarea lucrărilor de reparații de la școli.
Primarul Ion Lungu susține că suma în cauză nu este foarte mare și că provine din economii. Dl Lungu a precizat că gropile de pe urma lucrărilor la infrastructură au fost apreciate de populație ca fiind „pozitive” și că acestea vor dispărea cât de curând.
Edilul-șef spune că vor fi amenajate 3 orașele ale copiilor, astfel încât micuții să se bucure de Sărbători. „Suma de 3 miliarde de lei vechi este una modică. Există situații de lucrări din care am tăiat 3-5 miliarde lei vechi, iar dacă suntem mai vigilenți la cheltuielile materiale, se vor face și alte economii. Vom aprinde luminile pe 1 decembrie, vom face orașul mai frumos, să dăm posibilitate copiilor, în special, să se bucure de Sărbătorile de iarnă”, a spus șeful municipalității.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI