Vom uita și asta

“Tranșeul antitanc” săpat de Instcomp pe bulevardul George Enescu din Suceava pentru înlocuirea magistralei de aducțiune a agentului termic în acest mare cartier al Sucevei este aproape acoperit!
Zecile de mașini parcate cândva în zonă și care au invadat împrejurimile, provocând o înghesuială de nedescris pe micile străduțe din cartier, își reocupă locurile în care zăboveau peste noapte. Să sperăm că nu vor mai fi parcate acolo și numeroasele rable – am numărat în primăvară 14! – care ocupau, fără să achite vreo taxă primăriei, pentru eternitate, tot atâtea locuri de parcare.
De asemenea, se eliberează și banda 1 pe sensul de mers dinspre Belvedere spre Maraton, de data aceasta venindu-le mai greu tupeiștilor să blocheze acest sens de mers prin parcarea în stradă a autoturismelor proprii.

 

Nu vor mai avea probleme nici agenții comerciali din perimetru, care se descurcau greu cu aprovizionarea din cauza imensului șanț.
În sfârșit, imaginea citadină însăși respiră din nou – chiar dacă încă invalidă – normalitatea timpului și a statutului acestei importante artere urbane.
Priveam totul din mersul mașinii și mă gândeam că, probabil curând, “viața de război” a Sucevei va reaccesa vremea de pace. Adică, totul va fi acoperit de asfalt, de pământ și de vegetație, în timp ce pe dedesubt agentul termic va “curge” către puncte termice și apartamente fără deja binecunoscutele sincope, marcate de aburi, gropi și țevi străvechi înlocuite. Și vom uita de acest imens deranj, bine suduit de mai toată populația orașului și de vizitatorii din afară incluși, fără voia lor, în “spectacol”. Și vom lăuda mai apoi – unii – pe edilul care a avut curajul să-și pună la bătaie renumele (inclusiv cel politic) pentru a scăpa odată orașul de mult hulitele țevi ancestrale care plesneau când ți-era lumea mai dragă, lăsându-ne fără căldură și apă caldă. Dar cei mai mulți vom uita de aceste necazuri, apoi de avantajele (mari, reale) create prin această uriașă strădanie, ca și de curajosul edil.
Așa cum am uitat, cei mai mulți dintre noi, și de cei în timpul cărora s-au asfaltat sute de kilometri de drumuri județene, intrate astăzi în conștiința publică a Bucovinei, dar uimind/încântând mulți români aflați în vizită aici, care nu prea au așa ceva în județele lor…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: