Primăria Suceava vinde teren pe Dealul Mănăstirii

3 ari, fără utilități = 8000 euro

Aleșii municipali suceveni au aprobat vânzarea primelor suprafețe de teren către tinerii în vârstă de până la 35 de ani, inițial acestea fiind acordate gratuit pentru construirea de locuințe din fonduri proprii.

 

Este vorba despre 3 parcele, de câte 3 ari fiecare, de pe Dealul Mănăstirii, în cartierul la Tinereții, suma de înstrăinare fiind de 34.653 lei, adică aproximativ 8200 euro.
„Consider că este bine ca acești tineri să fie proprietari în adevăratul sens al cuvântului. Dacă până recent aceștia erau legați de acest teren, acum ei pot să facă ce vor cu casa lor”, declară edilul-șef, Ion Lungu, suma fiind considerată una acceptabilă, având în vederea accesul la facilități.
Șeful municipalității precizează că banii încasați vor fi orientați spre cheltuielile cu introducerea utilităților, el dând asigurări că, zilele acestea, va deveni funcțională alimentarea cu energie termică și va fi ținută licitația pentru alimentarea cu apă și canalizare. Introducerea rețelelor de gaze naturale este abia în stadiul de studiu de fezabilitate, conducerea administrativului sperând ca, dat fiind numărul relativ mare de consumatori, să determine E.ON Gaz să facă investiția din fonduri proprii.
Cartierul „Tinereții”, în care se ridică noile locuințe, se situează în zona periurbană a municipiului Suceava, la ieșirea din Burdujeni spre Botoșani. În zonă, în scopul satisfacerii unui număr cât mai mare de cereri de construire de locuințe proprietate privată, CL a validat trei terenuri disponibile la Legea nr. 15/2003. Până acum au fost aprobate 270 de cereri, titularii, tineri de până la 35 de ani , primind în folosință gratuită câte 300 mp de teren.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: