Și, totuși, parlamentul funcționează

Prim-vicepreședintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat, marți, că a reușit, luni, să obțină voturile pentru aprobarea propunerii legislative pe care a inițiat-o privind transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului și din administrarea Stațiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Suceava în domeniul public al municipiului Suceava și în administrarea Consiliului Local al municipiului Suceava.

 

Astfel, se transferă 15 hectare de teren din administrarea Stațiunii de Cercetări Agricole Suceava în proprietatea municipiului Suceava din care trei hectare necesare pentru un cimitir, iar restul pentru un complex sportiv pe care Primăria Suceava ar urma să-l construiască printr-un program finanțat cu fonduri europene. El a spus că propunerea legislativă a fost discutată în procedură de urgență și că a fost votată în unanimitate de senatorii prezenți.
Onofrei a subliniat că această situație dovedește că grupurile politice din Senat reușesc să adopte legi, indiferent de inițiator, ce au de-a face cu interesul public.
Prim-vicepreședintele PD-L Suceava a mai spus că, marți, în Senat, a fost adoptată și o acțiune reparatorie a deputatului PD-L de Suceava, Dumitru Pardău. Onofrei a arătat că inițiativa lui Pardău prevede o modificare a unei legi privind veteranii de război care sunt scutiți de la plata impozitelor pentru terenuri arabile cu o suprafață de până la 5 hectare. El a spus că în acest caz, deputatul Pardău a propus și s-a aprobat ca scutirea de impozit să fie pentru „terenuri agricole”, iar astfel vor beneficia de scutire și veteranii care dețin pășuni și fânețe, ce nu beneficiau de scutire în vechea variantă a legii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: