Pregătiri pentru iarnă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a stabilit o serie de măsuri pentru administratorii drumurilor și serviciile publice deconcentrate în vederea asigurării fluenței în trafic, chiar și în situația în care vor apărea fenomene meteorologice specifice sezonului rece, ca ninsori, viscol și polei.

 

Potrivit prefectului județului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, pentru intervenția pe perioada iernii, administratorii drumurilor au constituit stocurile de material antiderapant, cât și de combustibili necesari, iar utilajele din dotare sunt pregătite să intervină imediat ce situația o va impune.
Popescu a subliniat că zonele cu risc ridicat de blocare a drumurilor naționale în urma căderilor de zăpadă și viscolului –Cumpărătura, Stroiești, Ratoș, Mestecăniș, Palma, Tihuța – vor fi supravegheate de echipajele poliției rutiere, urmând ca intervenția pe aceste zone să se desfășoare cu prioritate.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunțat că a fost stabilit și un plan de intervenție comun, prin colaborare cu secțiile de drumuri naționale din județele vecine, pentru intervenția operativă pe sectoarele de drum aflate la limita de județ.
Prefectul a ținut să sublinieze că, pentru participarea eficientă la limitarea și înlăturarea efectelor nefavorabile ale vremii, va coordona acțiunile de intervenție, în scopul asigurării serviciilor vitale pentru comunitățile locale de transport, alimentarea cu energie electrică, cu apă și gaze naturale. Totodată, el a cerut ca șoferii să-și pregătească autovehiculele pentru condiții de iarnă și să circule cu prudență.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: