Pensionarii suceveni nu mai fac mofturi la biletele de tratament

Gradul de valorificare a acestora este de aproape 100%, vârstnicii plecând și în stațiuni altă dată refuzate

Casa Județeană de Pensii Suceava a înregistrat, până acum, 11.262 de cereri de bilete de tratament.
Potrivit Iuliei Savu, director la Casa Județeană de Pensii, gradul de valorificare a acestora este de 98,45%, cele mai solicitate stațiuni fiind Vatra Dornei, Bălțătești, Nicolina, Olănești, Felix, precum și cele de pe litoral.

 

Pensionari

„Dacă în anii trecuți nu toate stațiunile la care erau disponibile bilete de tratament trezeau și interesul pensionarilor, precum cele de la Sângeorz Băi, Amara, Târgu Ocna, actualmente se poate spune că gradul de valorificare a biletelor este aproape de 100%”, relevă dna Savu, adăugând că pensionarii care merg la tratament cu unul dintre biletele puse la dispoziție de CJP Suceava contribuie la cheltuieli doar cu jumătate din cuantumul pensiei lunare.
Directorul Iulia Savu amintește că, pe parcursul unui an calendaristic, fiecare pensionar are dreptul la un singur bilet de tratament balnear. Biletele sunt destinate vârstnicilor care au calitatea de pensionar, de asigurat al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale sau de beneficiar al prevederilor cu caracter special. Alte criterii au în vedere existența unei afecțiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale, numărul locurilor disponibile la tratament, finanțat din bugetul asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea anuală. Se ia în considerare, de asemenea, ordinea de depunere a cererilor, prin care se solicită bilete de tratament balnear, în limita repartiției pe serii, stațiuni sau unități de cazare. Sejurul include 18 zile, cu 3 mese zilnic, plus tratament și cazare în locații de două sau trei stele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: