PSD Suceava 2020

Marea cârpeală

Nu pot ei repara, cât pot țevile să crape

Muncitorii societății de termoficare din municipiul Suceava nu mai fac față numărului tot mai mare de avarii care se produc la conductele din oraș.

 

Un exemplu în acest sens este fisura apărută ieri noapte pe ditamai magistrala 0, cea care alimentează cu apă caldă și căldură locuințele sucevenilor din centrul orașului. Repet, defecțiunea s-a produs în toiul nopții, iar la orele prânzului nu era picior de meseriaș în zonă ca să remedieze situația. Așadar, preț de câteva ore bune, apa fierbinte a țâșnit din conducta care trece pe lângă podul de la Burdujeni, ca dintr-o fântână arteziană. Norul de abur care se ridica spre cer, a transformat zona într-un punct de atracție pentru conducătorii auto. Cei mai curioși dintre aceștia își opreau mașinile în trafic, pentru a vedea “minunea”.
Ei bine, am reușit să văd aici și partea plină a paharului. Adică “bucățica” de primăvară care a răsărit sub podul de la Burdujeni, întrucât apa caldă care țâșnea din magistrala fisurată a readus la viață vegetația.
Contactat telefonic, directorul societății Termica S.A, Constantin Plăcintă, a declarat că va încerca remedierea defecțiunii, fără să sisteze însă furnizarea agentului termic.
Fisurate erau ieri și țevile care alimentează cu agent termic sala de sport “Unirea”. Bătrânele conducte, care trec pe lângă magazinul “Denis” din Burdujeni, s-au defectat în urmă cu mai bine de o săptămână și nimeni nu a luat atitudine, pentru remedierea problemei, susțin martorii. “Au sunat la Termica cei de la benzinăria OMV, dar nu a venit nimeni să repare. Curge apa încontinuu de vreo 10 zile”, ne-a spus paznicul unui depozit aflat în zonă, arătând cu degetul spre marea de abur.
În încheiere, amintim că ieri între orele 7 și 19 sucevenii racordați la “oala comună” din cartierele George Enescu, Zamca și Obcine au rămas fără apă caldă și căldură din pricina unor defecțiuni apărute la conductele din zona Belvedere. Locuitorii celor trei cartiere sucevene au simțit pentru prima dată anul acesta căldura din calorifere în urmă cu doar o săptămână, după ce firmele de construcții au terminat, chipurile, de înlocuit conductele de apă caldă. Altfel spus, Termica a dat, Termica a luat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: