Pentru suceveni

Încă o repriză de frig

Firmele angrenate nu au respectat nici ultimul termen asumat, personalul TESA de la Termica urmând a fi scos din birouri pentru a-i împinge pe muncitori de la spate > Dacă apa caldă și căldura nu vor fi furnizate până la finele săptămânii, constructorii vor fi penalizați financiar și nu vor mai putea participa la licitațiile organizate de primărie

 

Firmele care lucrează la reabilitarea rețelelor secundare de transport al agentului termic și a punctelor termice au fost somate ieri, în cadrul comandamentului săptămânal de la Primărie, să ia toate măsurile necesare pentru a încheia lucrările înainte de sfârșitul săptămânii în curs. Primarul Ion Lungu a luat această atitudine după ce reprezentanții executanților nu au asigurat condițiile de furnizare a apei calde și căldurii în dimineața zilei de miercuri, așa cum s-au angajat anterior. Prejudiciați de neonorarea promisiunii sunt sucevenii branșați la punctele termice „Cuza Vodă 6”, „Zamca 5” și „Obcini 1”, la care, deși execuția este pe final, aceasta nu a fost dusă la capăt la termen din cauza efectivului insuficient de muncitori. Edilul-șef și-a exprimat nemulțumirea față de acest lucru, punându-le în vedere constructorilor că se apropie 1 noiembrie, vremea se răcește, iar lumea îi blestemă pe șefii executivului pe motiv că suferă de frig în case. Primarul Lungu a apostrofat două dintre firmele în cauză, atenționându-le că, în cazul în care nu-și vor onora obligațiile asumate până cel târziu la finele acestei săptămâni, va trece la aplicarea sancțiunilor pecuniare din contractul de execuție. De asemenea, șeful municipalității le-a spus reprezentanților societăților respective că, dacă mai continuă în acest mod, riscă să nu mai fie primite să participe la licitațiile ținute de administrativul local. „Din punctul meu de vedere, ultimul termen pentru a avea toți cetățenii din municipiul Suceava apă caldă și căldură este sfârșitul acestei săptămâni, după care voi pune în aplicare acele penalități prevăzute în contracte. Am cerut să se lucreze pe tronsoane, orice bloc sau scară de bloc racordată fiind un câștig”, a spus ocupantul fotoliului din Areni, menționând că, în zilele următoare, se vor face presiuni asupra constructorilor, astfel încât termenul să nu mai fie decalat. Ion Lungu a solicitat conducerii Termica, beneficiarul lucrărilor, să scoată pe teren și personalul TESA, să monitorizeze și „să-i împingă de la spate pe muncitori” .

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: