Arbitrul Avădanei a fost la un pas să plece cu capul spart de la Pătrăuți

Arbitraj sub teroarea pietrelor

Arbitrul sucevean Ionuț Avădanei a avut viață grea duminică, la meciul dintre Florconstruct Pătrăuți și Unirea Boroaia (1-2), unde, pe lângă faptul că a trebuit să fie atent la disputa dintre cele două formații, a avut o grijă în plus: să se ferească de pietrele aruncate de pe margine de spectatorii echipei gazdă.

 

Arbitrul sucevean Ionuț Avădanei

Pentru arbitrul Avădanei problemele au început, de altfel, încă din minutul 28, când oaspeții conduceau deja cu 1-0. Un spectator, suporter al Pătrăuțiului, s-a postat în fața vestiarelor și a început să înjure și să amenințe brigada de arbitri. Mai mult, când a văzut că centralul Avădanei a cerut evacuarea sa, spectatorul turbulent s-a înfuriat și mai mult și s-a îndreptat spre arbitrul central cu intenția clară de a-l lovi. Norocul lui Avădanei a fost că oamenii de ordine prezenți la meci au intervenit în grabă și l-au evacuat pe suporterul pătrăuțean.
Jocul din teren a trecut în plan secund în ultimele 10 minute ale întâlnirii, când suporterii echipei gazdă, enervați că formația lor favorită era condusă cu 2-1, au decis să se răzbune pe arbitrul de centru aruncând în direcția acestuia cu pietre. „În minutul 80, aflându-mă la 20-25 de metri de linia de margine de pe partea tribunei, poziția centrală, am observat cum, la distanță de 3-4 metri de mine, a trecut o piatră de mărimea unei palme. Am oprit jocul, am luat piatra și am dus-o la marginea terenului, lângă cabina de observatorului, cerând echipei organizatoare să ia măsuri”, a relatat arbitrul Avădanei în raportul de arbitraj al meciului de la Pătrăuți.
Câteva minute mai târziu, alte două pietre s-au îndreptat dinspre tribună către arbitrul de centru, moment în care acesta a oprit meciul și le-a spus căpitanilor și antrenorilor ambelor echipe că va pune capăt partidei dacă se va mai arunca din tribună cu pietre. Spectatorii pătrăuțeni (aproximativ 100) s-au potolit la insistențele căpitanului Emil Romaș și până la finalul întâlnirii nu au mai fost incidente.

Incredibil !

Avădanei spune că suporterii pătrăuțeni au fost incitați și de agentul de poliție prezent la meci
La meciul de la Pătrăuți, nu doar spectatorii au avut un comportament inadecvat. La meci a fost prezent și un agent de poliție localnic, Ciprian Cîrcu, care a urmărit partida din apropierea băncii de rezerve a gazdelor și care, în loc să calmeze spiritele încinse, a procedat exact invers. „În jurul minutului 35, în urma protestelor echipei gazdă de pe banca de rezerve, m-am deplasat în zona acesteia și i-am invitat la calm pe cei aflați acolo. Lângă banca de rezerve se afla și agentul de poliție Cîrcu Ciprian, care vocifera și chiar incita pe ceilalți de lângă el împotriva brigăzii de arbitri”, se arată în raportul de arbitraj al meciului. „Când m-am dus spre banca de rezerve a pătrăuțenilor, acel agent de poliție mi-a spus că arbitrez prost și că ar fi mai bine să ne vedem noi, arbitrii, de treabă. Prin felul cum se adresa și tonul său, îi incita și pe ceilalți. Eu am mai fost delegat la Pătrăuți în acest campionat, când au făcut 3-3 cu Viitorul Liteni, dar atunci nu au fost probleme de acest fel”, a declarat arbitrul sucevean Ionuț Avădanei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: