Consilierii PSD au votat împotriva proiectelor de hotărâre pentru vânzarea unor bunuri mobile din patrimoniul județului. În ședința de ieri a Consiliului Județean, aceștia nu și-au dat votul pentru înstrăinarea unor clădiri și terenuri din Suceava, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc. Opțiuni favorabile s-au obținut din partea celor 17 aleși PD-L, însă, fiind vorba despre angajarea patrimoniului, era nevoie de două treimi din votul membrilor legislativului.
De altfel, nu este pentru prima oară când social-democrații „trântesc” inițiativa conducerii democrat-liberale a executivului. Spre exemplu, în cele dintâi municipii este vorba despre vânzarea unui teren de 6654 de metri pătrați de lângă Cabana „Căprioara” și a unor spații de depozitare și a unei suprafețe de 7600 de metri pătrați din municipiul Fălticeni. Opozanții au invocat prețul mic de scoatere la licitație, respectiv de circa 190.000 de lei pentru obiectivul de la Adâncata, 400.000 de lei pentru construcțiile de la Fălticeni și 461.000 de lei în cazul terenului aferent acestora din urmă. Ieri, la intervenția unui consilier PD-L dornean, de succes s-a bucurat proiectul privind vânzarea unui teren de 113 de metri pătrați din municipiul-stațiune, susținătorul spunând că pe suprafața în cauză tronează o coșmelie. Pe de altă parte, în ceea ce privește terenul de la Câmpulung Moldovenesc, propus pentru înstrăinare, s-a reclamat că, în Cartea funciară, acesta figurează ca proprietate a primăriei locale, acesta fiind dat în concesiune unei fundații.
„Nu m-am bazat niciodată pe sprijinul PSD, care a fost – zice-se – partener de guvernare cu noi, însă nu și la Suceava. Am încercat, încă o dată, să valorificăm o parte din bunurile, din terenurile județului, care stau și nu se face nimic cu ele. S-a văzut reacția, nu doresc așa ceva. De fapt, PSD nu dorește nimic. Probabil că, în felul acesta, speră că blochează executivul județean, că ne blochează cu proiectele”, subliniază dl Flutur.
Consiliul Județean Suceava scoate la bătaie 13 terenuri și clădiri, autoritățile județene considerând că vânzarea acestora poate constitui o importantă sursă de venituri la bugetul local. Bunurile din domeniul privat ar putea fi înstrăinate prin procedura licitației publice, regula generală în materia vânzării. Evaluarea acestora a fost făcută de o comisie de specialiști, desemnați, de asemenea, prin licitație.
Comentarii