Alb și albastru la Giumalău

Promisiunea trebuie respectată indiferent de anotimp.
Tocmai s-a întâmplat cu un grup de boboci de la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei.
Le-a promis că o să urce în această toamnă pe Giumalău și s-a ținut de cuvânt. Zis și făcut, chiar dacă iarna s-a arătat în plină toamnă.

 

Giumalau

Totul s-a petrecut într-o sâmbătă până la prânz, când elevii însoțiți de dirigintă și cu sprijinul Salvamontului, prin reprezentantul de seamă Ariciuc Petrică, se îmbarcă în mașină, își înghesuie bagajele, voia bună și bucuria plecării și spun adio orașului pentru un sfârșit de săptămână în sânul naturii.
Mașina străbate drumul cu mișcări surprinzătoare care provoacă de cele mai multe ori chiote vesele, apoi părăsește șoseaua, trece podul peste Bistrița și continuă urcarea pe drumul forestier printre munții încărcați de zăpadă, brazii cu cetina albă, pârâul care-și coboară apa agale printre pietre și bușteni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: