Scad numărul de angajați și salariile sucevenilor

Într-o singură lună, media netă s-a diminuat cu 0,8 procente, câștigul din județ fiind cu aproape un sfert mai mic decât cel de la nivel național

 

Numărul salariaților din județul Suceava este în scădere. Cel puțin așa relevă datele oferite publicității de Direcția Județeană de Satistică, potrivit cărora, la 1 septembrie, în județul Suceava existau 102.125 de angajați, cu 801 în minus față de efectivul înregistrat cu o lună înainte, ceea ce însemnă o diminuare de 0,8 procente. Pe același trend descendent se înscrie și câștigul salarial mediu net din județ. Astfel, în luna august, acesta era de 1026 lei de lei pe persoană, cu 20 lei sub cel din iulie, scăderea fiind de 1,9%. Pe sectoare de activitate, comparativ cu august anul trecut, câștigul salarial mediu net al sucevenilor a sporit cu 10,3% în industrie și construcții și cu 7,4% în servicii. Într-un an, în agricultură, vânătoare și servicii anexe, silvicultură și piscicultură câștigul mediu net din județ s-a diminuat cu 7,8%. În informarea Direcției Județene de Statistică se arată că, în august 2009, câștigul salarial mediu net al sucevenilor a fost cu 23,9% sub nivelul net pe țară, de 1348 lei de persoană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: