Școala din Cotârgași nu are nicio sursă de încălzire

Circa 350 de elevi îngheață de frig

Nu mai puțin de 350 de copii din satul Cotârgași, orașul Broșteni, îngheață de frig în școală. Cu toate că iarna și-a arătat bine colții, elevii desfășoară orele de curs într-o clădire care nu are nicio sursă de încălzire, nici măcar sobe pe lemne.
Potrivit declarațiilor primarului orașului Broșteni, Stelian Chirilă, în urmă cu doi ani, Școala cu Clasele I-VIII din Cotârgași a fost inclusă într-un program de reabilitare finanțat de Ministerul Educației și Cercetării.

 

În contextul crizei economice, ministerul a oprit finanțarea. “Lucrările au început în urmă cu doi ani. Atunci am dezafectat și sobele, cu gândul că punem centrală. Eram ferm convinși că ministerul ne va aloca toți banii. Am primit doar o parte din suma necesară, iar acum stăm cu lucrarea neterminată. Avem datorii la constructor de 2 miliarde de lei și am mai avea nevoie de încă 2 miliarde ca să terminăm investiția”, ne-a declarat primarul orașului Broșteni. El ne-a informat că iarna trecută elevii din Cotârgași s-au încălzit la școală cu reșourile cumpărate din banii primăriei și ai profesorilor.
“Iarna trecută ne-a ajuns 250 de milioane de lei factura la curentul electric, pentru 3 luni de zile. Acum, este drept că am primit de la Consiliul Județean suma de 500 de milioane pentru școală, însă am fost nevoiți să o dăm constructorului”, explică primarul Stelian Chirilă, care este de părere că soluția pentru remedierea problemei trebuie să vină de la Ministerul Educației.
Edilul-șef susține că a încercat să-i convingă pe muncitorii firmei care a câștigat licitația pentru reabilitarea școlii să finalizeze lucrarea începută pe datorie. “Am cerut ajutorul Prefecturii, Consiliului Județean, Inspectoratului Școlar, Ministerului Educației și Cercetării, însă nu s-au găsit soluții. Am vorbit cu constructorul să lucreze pe datorie, dar nu am reușit să-l conving, pentru că are de recuperat de la stat, în contul altor lucrări, peste 1 milion de euro. Pe bună dreptate, nu mai are încredere că-și va primi banii”, a adăugat primarul, subliniind că părinții copiilor îi cer socoteală pentru frigul din școală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: