Ca-n povestea cu țapii

Doar că nu este vorba despre puntea din cunoscuta pildă, ci despre o alee din cartierul sucevean George Enescu. Suceava se află, se știe, se simte prin fiecare por, sub asediul unor lucrări ample, ce au răscolit numeroase străzi. Au fost astfel afectate tot atâtea locuri de parcare, așa încât chiar și pe străduțele înguste din interiorul cartierelor au început să fie parcate mașini și acolo unde nimeni nu îndrăznea altădată să le parcheze. În aceste condiții, se circulă doar pe un fir.

 

Dumitru TEODORESCU

Într-una din serile trecute, pe o astfel de alee s-au întâlnit doi tineri șoferi. Unul – cel pe care l-am văzut și care s-a și răstit la mine, chiar dacă numai l-am privit mustrător – conducea un “Audi”, în dreapta aflându-i-se prietena. În scurt timp, în spatele lor s-au format cozile.
Nu știu cine nu a avut bunăvoința de a ceda până a se ajunge aici, astfel încât să nu se complice lucrurile prin formarea cozilor de mașini din spatele celor doi încăpățânați. Până la urmă unul a cedat, semnalizând că vrea să-și dea mașina înapoi. A fost nevoie de cam un sfert de oră pentru ca toți cei aflați în spatele “cedentului” să facă aceeași manevră. Îmi amintesc și acum privirea orgolioasă, insolentă și triumfătoare a imberbului de la volanul “Audi”-ului…
Avem asigurată cel puțin pentru o jumătate de secol de acum înainte rezerva de obrăznicie și lipsă de civilizație. Culmea, îmbarcată în mărci de autoturisme de prestigiu!

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: