„Meritul Olimpic”, la numai 17 ani

SABINNE MARIE ȚĂRANU este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național “Petru Rareș” din Suceava, singura din județ care va avea în acest an școlar bursa de performanță “Meritul Olimpic”, pe care o acordă de câțiva ani Ministerul Educației elevilor care au obținut distincții la olimpiadele internaționale. Ea se numără printre cei 54 de olimpici din învățământul preuniversitar din toată țara care vor primi, lunar, pe tot parcursul anului școlar, 290 lei, sumă calculată în funcție de rata inflației.

 

„Meritul Olimpic”

Sabinne a luat locul III la Olimpiada Internațională de Limbă, Literatură și Cultură Românească de la București, o olimpiadă serioasă, cu două probe foarte dificile, anul trecut fiind distinsă cu premiul I, rezultat care i-a asigurat un loc din oficiu la internaționala din mai 2009. Eleva participă la olimpiade din clasa a V-a, iar din clasa a VII-a a ajuns la fazele internaționale ale acestora.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: