În weekend, la Suceava

Ucraineni și suceveni, la masa discuțiilor despre film

Specialiști în realizarea de film documentar, reprezentanți ai mass-media din Cernăuți, precum și ai unor asociații din nordul Bucovinei s-au aflat în acest weekend la Suceava, pentru a participa la un curs legat de realizarea filmului documentar dedicat promovării turismului din ambele părți ale graniței.

 

Au participat Olena Sandul, realizator film documentar și spot, Oksana Denyisyiuk, de la o televiziune particulară, Serghei Hacman, președintele Asociației “Perspective bucovinene”, asociație parteneră în proiect, Nikolai Savenko, reprezentant al unei companii turistice, Vitalei Zîgrea, de la Radio Ucraina Internațional, secția de limba română, și Romeo Crăciun de la Ziarul “Libertatea Cuvântului”.
Ei au fost invitați de Filiala Suceava a Asociației Difuzorilor și Editorilor – Patronat al Cărții, în cadrul proiectului “Centru de afaceri transfrontalier – carte, film, producție publicitară”, seminarul de la Suceava constituind, de fapt, finalul acestui proiect transfrontalier.
“S-a discutat din punct de vedere practic despre realiza-rea unor filme documentare de către echipe mixte, din România și Ucraina, implica-rea acestui sistem de activitate, în mod special, în prezentarea din punct de vedere al culturii, obiceiurilor, tradițiilor, dar și turismului ecologic a acestor filme”, ne-a precizat directorul filialei sucevene și coordonatoarea de proiect Brândușa Dăscălescu. Ea ne-a spus că, practic, s-a efectuat o analiză a filmului documentar “Rădăcini”, realizat de partenerii suceveni, film constituit de fapt într-un “documentar-școală”. “A fost un exemplu despre cum nu trebuie să faci film, pentru că nu a existat un buget corespunzător, au fost probleme de sincronizare de limbă, s-au evidențiat și alte probleme întâmpinate, concluziile fiind că e bine să existe echipe mixte care să lucreze la aceste documentare”, a mai spus Brândușa Dăscălescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: