PSD Suceava 2020

La Poiana Stampei

„În poiana cu flori multe”, spectacol aniversar

În sala Căminului Cultural Poiana Stampei, duminică a avut loc spectacolul aniversar „În poiana cu flori multe”, manifestare culturală dedicată împlinirii a 4 ani de la înființarea Tarafului „Poienița”. Momentul a prilejuit lansarea celui de-al II-lea volum al albumului „Buchet de melodii”, volum ce conține 19 piese cu suite de taraf din diverse zone etno-folclorice, soliști vocali și instrumentiști.

 

La Poiana Stampei
„În poiana cu flori multe”, spectacol aniversar

În sala Căminului Cultural Poiana Stampei, duminică a avut loc spectacolul aniversar „În poiana cu flori multe”, manifestare culturală dedicată împlinirii a 4 ani de la înființarea Tarafului „Poienița”. Momentul a prilejuit lansarea celui de-al II-lea volum al albumului „Buchet de melodii”, volum ce conține 19 piese cu suite de taraf din diverse zone etno-folclorice, soliști vocali și instrumentiști. Această apariție discografică este rodul muncii unor copii foarte talentați, dar, mai ales, a prof. Dănuț Lăcătuș (profesor al Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Irimescu” Suceava, secția Poiana Stampei), student al Academiei „Gheorghe Dima” din Cluj, care a reușit să le insufle dragostea pentru folclorul autentic.
Invitat de onoare la acest eveniment a fost dl Călin Brăteanu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Cultivarea Culturii Tradiționale Suceava, care, împreună cu Ansamblul Folcloric „Arcanul” din Fundu Moldovei, a deschis programul folcloric. În continuare, Taraful „Poienița” a prezentat fiecare piesă de pe CD, fiind întrerupt doar de ropotele de aplauze ale publicului, care a umplut sala Căminului Cultural. Manifestarea culturală a avut o dublă însemnătate, prof. Dănuț Lăcătuș fiind felicitat, aclamat și sărbătorit de întreaga asistență cu ocazia împlinirii vârstei de 23 ani.
În final, organizatorii manifestării – Primăria (reprezentată prin primarul Elisei Todașcă și viceprimarul Viluț Mezdrea) și Consiliul Local Poiana Stampei, Centrul Cultural Bucovina și Căminul Cultural Poiana Stampei (director, Petrică Chiforescu) –, au înmânat diplome de excelență pentru prestația artistică talentaților artiști. Primarul Elisei Todașcă a făcut „cadou” dlui Dănuț Lăcătuș propunerea de acordare a titlului de „Cetățean de onoare” al comunei.
Coordonatorul tarafului a mulțumit pentru sprijin conducerii primăriei, membrilor CL (care au sponsorizat o parte din indemnizație), familiilor care au contribuit la realizarea acestui proiect, prietenilor și colaboratorilor și a promis că va încerca să realizeze anual evenimente asemănătoare.
A fost o manifestare deosebită, în cadrul căreia cântul, dansul și mândrul port popular au fost din nou la înălțime, frumosul și autenticul împletindu-se în mândrul „Buchet de melodii” făcut cadou tuturor iubitorilor de muzică populară.

(PETRICĂ CHIFORESCU, directorul Căminului Cultural Poiana Stampei)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: