Detașamente speciale vor fi dislocate în zonele electorale cu „adrenalină ridicată”

Prefectul Sorin Arcadie Popescu a cerut, ieri, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Bucovina” să urgenteze procedura de stabilire a secțiilor de votare în care, fiecare dintre aceste instituții, va avea desemnat personal însărcinat cu siguranța actului electoral la alegerile prezidențiale din noiembrie.

 

Demersul este o urmare a creșterii numărului secțiilor de votare din județul Suceava de la 538 la 654, cu un plus de 116 noi secții, situație în care se impune și suplimentarea celor desemnați cu asigurarea liniștii și ordinii publice.
Reprezentantul guvernului în teritoriu le-a cerut șefilor instituțiilor amintite să aibă ca prioritate inclusiv majorarea efectivelor în zonele expuse riscului electoral. „Evaluați foarte bine zonele de risc. Mă refer la localitățile în care adrenalina electorală este mai multă. Aici trebuie să suplimentați forțele, pentru ca, nu cumva, Doamne ferește!, să avem cumva probleme”, a spus Sorin Arcadie Popescu.
În cadrul întâlnirii s-a specificat că se va merge pe schema de la alegerile europarlamentare din vară, cu deosebirea că în municipiul reședință de județ au apărut 3 noi secții de votare, iar în fiecare din celelalte municipii, orașe și comune, câte încă una. „Pe zonele de risc vom disloca și detașamentele de intervenție”, a specificat reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean. În localitățile de graniță, prezenți vor fi polițiștii de frontieră, în mediul rural – majoritari sunt cei de la ISU, în gări – lucrătorii Poliției Feroviare, iar diferența revine lucrătorilor Inspectoratului de Poliție Județean.
În stațiile CFR vor fi deschise 6 secții de votare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: