Direcția sportului sucevean are doi directori, dar niciunul „în teren”:

Coman e „accidentat”, Ungurian „se încălzește”

Actualul director al DSJ Suceava, Cătălin Coman, e deranjat de felul în care i s-a cerut demisia > Daniel Ungurian nu este încă șef la DSJ

Demis din funcția de director coordonator al DSJ Suceava, Cătălin Coman este decis să nu renunțe la funcție și a trimis ieri o plângere prealabilă la MTS, în care invocă nelegalitatea ordinului emis de ministrul Sorina Plăcintă. Noul director al DSJ Suceava numit de conducerea MTS ar fi trebuit să fie consilierul local Daniel Ungurian, însă el nu-și poate prelua funcția întrucât Coman este în concediu medical. Ungurian se gândește să ceară o expertiză medicală pentru a vedea cu exactitate motivul pentru care Coman se află în incapacitate temporară de muncă

 

Cătălin Coman

Daniel Ungurian

Urmând a fi eliberat, începând cu data de 21 octombrie, din funcția de director coordonator al Direcției pentru Sport a Județului Suceava printr-un ordin al ministrului Sorina Plăcintă, Cătălin Coman a înaintat ieri spre Ministerul Tineretului și Sportului o plângere prealabilă prin care solicită revocarea ordinului de demitere și repunerea sa în funcție.
În locul lui Cătălin Coman, la conducerea DSJ Suceava a fost numit consilierul local PD-L Daniel Ungurian, nimeni altul decât șeful de cabinet al senatorului Orest Onofrei. Numai că punerea în funcție a lui Daniel Ungurian nu s-a putut face până acum, întrucât Cătălin Coman a intrat în concediu medical în aceeași zi în care a fost emis și ordinul ministrului tineretului și sportului, adică luni, 5 octombrie. Motivul de demitere invocat în respectivul ordin s-a sprijinit pe prevederile art. 3 din Contractul de Management nr. 368 din data de 23.05.2009, respectiv „prezentul contract de management se încheie pe o perioadă de până la 4 (patru) ani“. Cu alte cuvinte, ministrul Sorina Plăcintă a emis acest ordin de eliberare din funcție pe motiv că șeful DSJ Suceava avea un contract pe perioadă determinată, care a început pe 23 mai 2009.

Coman consideră că ordinul prin care i s-a solicitat eliberarea din funcție nu respectă prevederile Codului muncii

În plângerea trimisă ieri la minister, Cătălin Coman a invocat printre altele faptul că nu s-au respectat procedurile prealabile încetării contractului, nu au existat termene de preaviz, așa cum se prevede în Codul muncii, fapt care poate reprezenta o cauză de nulitate a ordinului de demitere. Cătălin Coman a mai precizat că ordinul prin care i se solicită eliberarea din funcție a fost primit prin fax, marți, 6 octombrie, dată la care el se afla deja în concediu medical.
Directorul DSJ Suceava consideră respectivul ordin ca fiind nelegal și netemeinic, întrucât a fost emis fără să existe un motiv de fapt care să justifice încetarea Contractului de management nr. 368 din 23 mai 2009, mai ales că în conținutul acestui ordin nu este indicată aplicarea vreunei cauze de încetare a contractului, el referindu-se în principal la faptul că înainte de a fi demis nu a fost evaluat, așa cum se prevede în contractul de management încheiat cu MTS.

Daniel Ungurian nu se grăbește să preia șefia DSJ Suceava, dar o va face până la urmă, pentru că „așa a decis partidul”

Consilierul local care ar urma să-i succeadă lui Coman la DSJ a invocat Legea deconcentratelor, fără să știe că aceasta a fost declarată neconstituțională încă de miercuri!
În replică, Daniel Ungurian spune că nu vrea să-l forțeze pe Coman să elibereze postul pe care urmează să-l ocupe, acela de director coordonator al DSJ Suceava. Ungurian invocă însă Legea deconcentratelor, conform căreia posturile de directori și directori adjuncți din instituțiile deconcentrate, cum este și cazul Direcției pentru Sport a Județului Suceava, sunt acoperite numai pe baza unui contract de management pe o perioadă de până la patru ani. „Adică pot fi și numai câteva luni, cum este cazul domnului Coman, pe care nici nu-l cunosc. Probabil că nu a fost prea vizibil cât s-a aflat la conducerea DSJ”, spune Ungurian. Numai că, surpriză!, Legea deconcentratelor (care încuraja eventualele schimbări ale directorilor de deconcentrate prin sistemul rotației politice) a fost declarată, încă de miercuri, ca fiind neconstituțională.
O altă variantă la care se gândește Daniel Ungurian este aceea de a cere o expertiză medicală pentru a vedea dacă într-adevăr Cătălin Coman avea nevoie de concediu medical. „Eu nu mă grăbesc să ajung pe acest post, dar dacă partidul așa a decis, atunci va trebui să ocup postul de director coordonator al DSJ Suceava”, declară Ungurian, care se gândește deja la un mandat pe patru ani la DSJ, fiind ferm convins că partidul din care face parte (PD-L) va câștiga prezidențialele. „Voi avea timp suficient să-mi fac treaba în noua postură” mai spune Daniel Ungurian.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: