Scrisoare către prietenii de pretutindeni…

Periodic, ne șade foarte bine să ne amintim că nu vom împărăți la nesfârșit pământul acesta și viața aceasta. Trupul ne e sfărâmicios, ca lutul din care provine.
Vă înșir mai la vale, din nou, scrisoarea unui prieten de-al nostru – faimos om de litere, răsplătit altminteri și cu jinduitul Nobel pentru literatură.

 

Să ascultăm, dragi prieteni, pe semenul nostru aflat la strâmtorare, împresurat nemilos de-un cancer limfatic. Până la urmă, știau latinii noștri ce știau când ne pofteau, periodic, la o severă examinare de viață, și la prețuirea ei curentă. Carevasăzică…
Memento mori…
Dacă Dumnezeu ar uita pentru o clipă că nu sunt decât o păpușă de cârpă și mi-ar oferi în dar o bucățică de viață, probabil că n-aș spune tot ce gândesc, deși în definitiv aș putea să gândesc tot ce spun.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: