La Burdujeni

Primăria inaugurează parcul de pe bazinul de colectare a apelor din precipitații

Obiectivul este materializarea unei promisiuni făcute de primarul Lungu la alegerile din 2008, la acea dată burdujenenii manifestând împotriva „plantării” gigantului în zonă >

 

Bazinul de retenție are capacitatea de 1,2 milioane litri, la amenajarea acestuia s-a lucrat un an, interval în care s-au turnat 1000 de metri cubi de beton Primăria Suceava și firma germană Ludwig Pfeifer, care lucrează la modernizarea rețelelor de canalizare din reședința de județ, vor inaugura, săptămâna viitoare, parcul amenajat deasupra bazinului subteran de retenție a apelor pluviale din cartierul Burdujeni-sat, construit în cadrul Programului ISPA.
Primarul Ion Lungu spune că obiectivul este materiali-zarea unei promisiuni făcute burdujenenilor în campania electorală de la alegerile locale din iunie 2008, riveranii manifestându-și, la acea dată, neîncrederea că edilul-șef își va respecta angajamentul. Tot atunci, localnicii au protestat împotriva „plantării” în zonă a respectivului bazin. În urma tratativelor, municipalitatea a reușit să-i convingă pe ne-mulțumiți că nu este vorba despre o amenajare de colectare a apelor menajere, ci doar a celor din precipitații. „Este o promisiune făcută cetățenilor din zonă. Problema a fost prezentată tendențios, oamenii au făcut manifestație, însă, până la urmă, au fost convinși că bazinul adună apă de ploaie și nu pe cea din canalizare”, subliniază dl Lungu.
Parcul, aflat în apropierea sediului primăriei din Burdujeni, la intersecția străzilor Iacob Zadick și Cuza Vodă, se întinde pe o suprafață de 800 mp și include, printre alte-le, un spațiu verde, locuri de parcare și un loc de joacă pentru copii, dotat cu sprijinul deputatului PD-L de circumscripție, Ioan Balan. Lucrările la bazinul de retenție (cu o capacitate de 1,2 milioane litri) au durat circa un an, interval în care s-au turnat 1000 mc de beton.
Compania Ludwig Pfeifer Germania modernizează, pentru un contract de 20,96 milioane euro, rețele de canalizare ale municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: