Cezar's

D’ale politicii (XIV)

– Un dicționar… alternativ –

– Adulter. Joc de societate rezervat adulților căsătoriți. În anumite societăți și epoci el o poate costa viața pe doamna implicată, în altele îl costă o groază de bani pe domn.
– Administrație. Funcționarii superiori sunt asemănători cărților din bibliotecă: cei de sus ne sunt cei mai puțin utili.

 

– Alcool. Stimulent popular și accesibil, inventat doar pentru ca și femeile urâte să aibă parte de sex.
– Autostopistă. Persoană de regulă tânără și disponibilă, care îți face disperată cu mâna doar atunci când te afli în mașină cu soția.
– Avocați. Indivizi veroși, care poartă robă (un soi de rochie) doar pentru ca noi, cei ce-i plătim, să înțelegem de ce ei sunt dispuși să mintă mai fără rușine decât orice femeie.
– Bani. De acord, nu poți cumpăra cu ei iubirea, dar cu siguranță că ei te vor ajuta în negocierile preliminare.
– Bucătărie. Să fim sinceri, bărbatul ce a devenit expert între oale e doar un mâncăcios nesatisfăcut de indiferența nevestei sale în acest domeniu.
– Consolare (palidă). Chiar și pentru cea mai frumoasă și jinduită femeie există un bărbat care-i sătul de ea. Sâc!
– Geometrie (erotică). Cea mai sintetică definiție a femeii: o alăturare desăvârșită de linii curbe care poate transforma în linie dreaptă o altă curbă.
– Ierarhie. Singura scară care îți îngăduie să arunci nestingherit gunoiul în creștetul celui de sub tine.
– Intraductibil. Îmi ridic deja pălăria în fața celui care va izbuti să traducă (salvând rima, ritmul, decența) salutarul dicton „A fuck every day keeps the doctor away”. Accept și părerea politicienilor noștri „de top”.
– Iubiri (imposibile). Sunt diverse: țăranul îndrăgostit de o boieroaică, prințesa topită după un cerșetor, băiatul de familie bună sedus de nurii unei prostituate, lesbiana amorezată lulea de un gay. Sunt indispensabile intrigii unui roman de amor. Îi inspiră pe scriitor și îi împing la sinucidere ori nebunie pe eroii lor reali.
– Femeie. Ființă indispensabilă bărbatului. Dar știți de ce? Pentru că, dacă ea n-ar exista, bărbații nu s-ar putea plânge și critica ziua întreagă decât… guvernul.
– Flirt. Cu „chestia” în mână ori cu mâna în „chestie”, niciodată însă cu „chestia în chestie”.
– Misogin (temperat). Dacă aș recunoaște că a fi femeie nu este o vină și nici un păcat primordial asumat, de ce sunteți gata să mă linșați când îndrăznesc să afirm că, simultan, a fi femeie nu este neapărat, obligatoriu, o calitate în sine…
– Modă. De fapt, cel mai potrivit și niciodată demodat veșmânt al femeii sunt brațele bărbatului iubit, încolăcite pe trupul ei gol.
– Paris (în mai 1968). Slogan: „Zidurile noastre au urechi. Urechile voastre au ziduri”.
– Patriotism. Sunt de acord să contribui la creșterea consumului de lapte autohton. Cu condiția ca producătorii să promită că își vor hrăni vacile exclusiv cu… struguri.
– România (de azi). Ca să poți trăi confortabil, fără griji, aici, ar trebui să fii deja mort.
– S.F. Oricât de trist v-ar părea, niciodată Inteligența Artificială nu va putea învinge eterna, regenerabila , copleșitoarea Prostie Naturală.
– SIDA. Sigur nu o vei lua de la un țânțar (decât dacă vei face cu el sex neprotejat).
– Sinceritate. ”Tovarășe Ceaușescu, răbdare, că doar veți mai trăi până pe 9 ianuarie 1990!”.Cu aceste cuvinte l-a „liniștit” – pe 4 decembrie 1989 – un Gorbaciov tocmai întors de la întâlnirea secretă (atunci) cu Reagan, de la Malta, pe un Ceaușescu prea insistent în a obține o întrevedere urgentă, confidențială, cu „trădătorul” rus. Gorby a confirmat de fapt, oficial, data audienței intens solicitate de liderul român. Pariem că el nici nu și-a mai trecut această plicticoasă întrevedere în agenda sa curentă?
– Smokers. Spațiile îngăduite fumătorilor în restaurantele noastre sunt exact la fel de eficiente ca și o posibilă „zonă pentru pipi” într-o piscină publică.
– Stagiar. Slujbă de debutant în profesie, care în România se obține cu un teanc de bilete cu efigia Casei Albe, iar la Casa Albă cu o simplă probă orală (e drept, destul de aprofundată…).
– Terorism. De ce vă temeți de această amenințare difuză? Eu sunt „vaccinat” și pregătit să mă apăr, deoarece sunt căsătorit de atâția ani…
– Tufă (mă rog, tufiș, mă rog…, bush). „Oamenii se așteaptă ca noi să eșuăm. Misiunea noastră este de a le depăși așteptările” (George W. Bush)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: