Deși sezonul cu adevărat rece nu s-a instalat

Problemele respiratorii iau amploare la Suceava

Într-o singură săptămână, numărul cazurilor de infecții respiratorii prezentate la medicii suceveni s-au dublat, apropiindu-se simțitor de numărul raportat în perioade mult mai reci ale anului.

 

Având în vedere că nu sunt prea multe internări, formele fiind ușoare, putem pune numărul ridicat de îmbolnăviri pe prezentarea mai conștiincioasă a pacienților la medic, în contextul gripei porcine.
Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Suceava, în perioada 28 septembrie – 4 octombrie, au fost diagnosticate 2045 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii superioare, față de 950 în perioada precedentă, jumătate din cazuri fiind în Suceava și zona înconjurătoare. Cele mai multe cazuri s-au semnalat la copiii de 5-15 ani (689), urmând cei mai mici, de 1- 4 ani (571), și persoanele cu vârsta de 15-29 ani (310). S-a dublat și numărul de pneumonii și bronhopneumonii, care a ajuns la 471 în perioada respectivă, față de 225, cei mai afectați fiind copiii de 1-4 ani (102 cazuri) și 5-14 ani – 99 cazuri. Au fost raportate și 3 cazuri de gripă… obișnuită, la persoane de 15-29 de ani, toate la Vatra Dornei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: