Din această săptămână, la Suceava

SC Termica începe probele în vederea furnizării apei calde

Constructorii se vor retrage de pe teren pe 10 octombrie, infrastructura rutieră afectată de săpături urmând a fi readusă la o stare normală „până la primul îngheț”

Din această săptămână, societatea de termoficare Termica începe probele de presiune de pe instalații, în vederea reluării furnizării apei calde în apartamentele sucevenilor. Primarul Ion Lungu informează că societățile constructoare încearcă să profite la maximum de cele mai puțin de două săptămâni rămase, astfel încât, până pe 10 octombrie, acestea să părăsească, în totalitate, frontul de lucru. Deja o parte dintre șanțurile săpate pentru înlocuirea conductelor de termoficare au fost acoperite, readucerea terenului la starea inițială având ca termen primul îngheț.

 

„Vrem să ne mobilizăm, în continuare, în cele 10-12 zile de lucru efectiv. Pe 10 octombrie ne vom retrage de pe fronturile de lucru, iar, după această dată, până la primul îngheț din noiembrie, urmează să aducem străzile, cât de cât, la o stare de normalitate”, subliniază primarul.
În această toamnă, intervențiile sunt sistate la 85-90% din programul stabilit inițial, execuția urmând a fi reluată în primăvara lui 2010. Lucrările de reabilitare de pe magistralele de termoficare sunt efectuate de Conest Iași, Incom Iași și Instcomp Suceava. După modernizarea sistemului de termoficare în sistem centralizat, precum și în urma diminuării risipei de energie, Termica ar urma să cheltuie mai puțini bani cu asigurarea căldurii în sezonul rece, iar primăria va plăti subvenții mai mici la diferența dintre prețul de producere și cel de referință al gigacaloriei. În lucrările de modernizare și reabilitare a sistemului centralizat de termoficare din municipiu sunt investite 10,3 milioane de euro din Proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, o sumă de 1,5 milioane de lei de la Agenția Română pentru Conservarea Energiei și 3,5 milioane de lei alocate de guvern.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: