Lucrătorii ISCIR iau la ochi lucrările la sistemul de termoficare

Inspectorii de specialitate atenționează asupra obligației respectării normelor și normativelor în vigoare la lucrările de înlocuire a magistralelor de transport și conductelor de distribuție a energiei termice > Ei reclamă neglijența la acoperirea șanțurilor, precizând că, în timp, materialele de construcții neeliminate, precum și o granulație mare a materialului de umplutură pot duce la distrugerea conductelor

 

Inspectoratul de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor și Instalațiilor sub Presiune (ISCIR) a atras, în cadrul comandamentului de ieri, de la Primăria Suceava, atenția asupra obligației respectării normelor și normativelor în vigoare la lucrările de înlocuire a magistralelor de transport și conductelor de distribuție a energiei termice din municipiul Suceava.
Potrivit ISCIR, regimul instalațiilor în cauză este unul strict, nefiind admise abateri de la prevederile legale. „Atrag atenția proiectanților și constructorilor că aceste conducte de apă fierbinte, atunci când sunt îngropate, au un anumit regim de proiectare și de construire, iar în momentul în care acestea ies din pământ și se leagă la punctele termice, au un alt regim. Precizez foarte clar că voi verifica aceste aspecte”, a atenționat reprezentantul ISCIR, menționând că va trimite inspectori în teren.
Edilul-șef Ion Lungu i-a spus acestuia că este împotriva exigenței, cerând ISCIR să fie și „constructiv”.
Disputa vine după ce la ISCIR s-a făcut apel pentru identificarea și recomandarea de sudori calificați și autorizați necesari la acoperirea deficitului din fronturile de lucru, reprezentantul instituției de control precizând că nu a primit nicio cerere în acest sens. „Vă rog să faceți verificări, să discutați cu proiectanții și constructorii, pentru că vrem să facem treabă de calitate. Eu vă apreciez până la un punct, însă, în același timp, trebuie să veniți și dumneavoastră în întâmpinarea noastră. Este șantier, este război total în municipiul Suceava, de aceea dați-ne o persoană de la ISCIR să vină să stea de vorbă cu oamenii. Nu mai este ca pe vremuri, trebuie să colaborăm, pentru că avem cu toții același interes. N-am ni-mic împotrivă să fiți exigenți, dar, în același timp, să fiți și constructivi”, s-a adresat ocupantul fotoliului din Areni oficialului Inspectoratului de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor și Instalațiilor sub Presiune.
Pe de altă parte, directorul SC Termica, Constantin Plăcintă, s-a arătat nemulțumit că firmele constructoare nu curăță canalele în care sunt montate conductele, precum și de calitatea necorespunzătoare a nisipului folosit. Șeful SC Termica cere atenție maximă la acoperirea șanțurilor, precizând că, în timp, materialele de construcții neeliminate, precum și o granulație mare a materialului de umplutură pot provoca distrugerea magistralelor și țevilor secundare. „Orice piatră care rămâne în prejma conductei va lucra asupra acesteia și o va distruge în niciun an”, a reliefat Constantin Plăcintă, punând în vedere că acoperirea tronsoanelor cu lucrări finalizate se va face doar cu un OK din partea SC Termica.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: