Patronii vor să-și mute afacerile în străinătate

> IMM nu agreează ideea grevei fiscale, întrucât, până la urmă tot administratorii de firme vor avea de plătit
> Nu este exclusă, însă, declanșarea altor forme de protest, precum blocarea căilor de acces

Întreprinzătorii micii și mijlocii din România sunt foarte nemulțumiți că actualul executiv central a promis mă-suri de sprijinire a economiei românești, însă foarte puține dintre acestea au ajuns și să se concretizeze.

 

Anunțul a fost făcut, la Suceava, de președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România, prof. Ovidiu Nicolescu, care protestează față de modul în care Cabinetul Boc a abordat criza economico-financiară. Dl Nicolescu evidențiază că dovada proastei gestionări a evoluției naționale a indicatorilor economico-financiari se materializează în estimarea creșterii economice, care a ajuns de la – 2%, la – 8%.
Ovidiu Nicolescu și-a exprimat reținerea față de declanșarea unor proteste de genul grevei fiscale, evidențiind că acest gen de manifestări extreme nu sunt reglementate în România. „Dacă facem o grevă fiscală, cei care vor suferi, în ultimă instanță, vor fi tot întreprinzătorii, pentru că, atunci când o vom înceta, tot noi vom avea de plătit”, relevă dl Nicolescu, menționând că, deși este demnă de luat în calcul, idea nu a întrunit consensul oamenilor de afaceri. Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România nu exclude, însă, declanșarea altor forme de protest, precum blocarea căilor de acces. Ovidiu Nicolescu relevă că, la ședința Comitetului de Conducere al Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România, de la Suceava, nu a fost atacat un asemenea subiect, pe ordinea de zi a întrunirii figurând puncte privind propunerile de măsuri care, în contextul preelectoral actual, ar avea șanse de punere în practică imediat după alegerile prezidențiale din noiembrie.
Reprezentantul Federației Patronale a IMM Iași, Nicolae Vițelaru, a ținut să precizeze că din concluziile administratorilor ieșeni reiese că greva este apanajul sindicatelor. „Ca patron, decizi viitorul firme tale. Deci, atât timp cât guvernanții nu înțeleg că IMM aduc venituri la bugetul statului, că acestea ocupă forța de muncă și că, de fapt, guvernul se laudă cu protecție socială prin intermediul nostru, prin stabilirea salariului minim pe economie, nu este în regulă”, a evidențiat șefului patronatului ieșean. El a ținut să arate că patronatele au puterea de decizie și că, atât timp cât se consideră că Puterea nu le satisface doleanțele, IMM își pot încheia afacerile în România și, ulterior, să le transfere în Uniunea Europeană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: