Sensurile giratorii dăunează grav mediului !

Un adevărat atentat la calitatea factorilor de mediu îl reprezintă starea precară a arterelor rutiere, necorelarea semnalizării rutiere, autovehiculele cu stare tehnică precară, parcarea în zonele rezidențiale a mașinilor de mare tonaj, precum și abandonarea pe domeniul public a autoturismelor scoase din uz

 

Obturarea traficului rutier din zonele urbane, prin sensuri giratorii mari, este o practică menită să aducă prejudiciu mediului, este una dintre concluziile mesei rotunde cu tema ,,Schimbările climatice și transportul durabil”, acțiune organizată, ieri, de Agenția pentru Protecția Mediului Suceava în cadrul manifestărilor dedicate „Săptămânii mobilității europene”. Cu același prilej, s-a remarcat că un adevărat atentat la calitatea factorilor de mediu îl reprezintă starea precară a arterelor rutiere, necorelarea semnalizării rutiere, autovehiculele cu stare tehnică precară, parcarea în zonele rezidențiale a mașinilor de mare tonaj, precum și abandonarea pe domeniul public a autoturismelor scoase din uz. „Este necesar să acceptăm alternativele pentru o dezvoltare durabilă, la nivel local, regional și global. În acest fel, vom contribui la îmbunătățirea climatului din orașul nostru, dar și a celui global”, spune Constantin Proboteanu, director coordonator al APM. La masa rotundă au luat parte reprezentanți ai prefecturii, primăriei reședință de județ, GEC Bucovina, Termica și Colegiului tehnic ,,Petru Mușat” Suceava. În cadrul „Săptămânii mobilității europene”, astăzi este prevăzut un marș al ecologiștilor, manifestare care avea ca punct terminus Casa Culturii, locație pe platoul căreia conducerea instituției va înmâna diplome de participare. Săptămâna mobilității europene (European mobility week) constă într-o campanie anuală pe tema mobilității urbane durabile, organizată de o serie de asociații europene, cu sprijinul politic și financiar al Comisiei Europene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: